Φ.Γεννηματά: «Ο εκλογικός νόμος είναι πολιτικά παιχνίδια της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα»

Φ.Γεννηματά: «Ο εκλογικός νόμος είναι πολιτικά παιχνίδια της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα»

Τη δέσμευσή της να τοποθετηθεί επί του εκλογικού νόμου, όταν κατατεθεί η συγκεκριμένη πρόταση της κυβέρνησης, εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της σε ρ/σ. Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι παίζουν πολιτικά παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο και τόνισε: «Γιατί ανοίγει τώρα τη συζήτηση ο κ. Τσίπρας; Επειδή αντιλαμβάνεται τη φθορά του; Επειδή αντιλαμβάνεται τα δύσκολα; Επειδή θέλει να κάνει αποπροσανατολισμό; Επειδή θέλει να κάνει αντιπερισπασμό; Να μην συζητάει κανείς για το ότι η αριστερή κυβέρνηση κόβει τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων; Αυτοί που υπόσχονταν την 13η σύνταξη, σήμερα κόβουν το ΕΚΑΣ από χιλιάδες ανθρώπους.

Να μη συζητάει κανείς το φιάσκο με την COSCO την ώρα που φεύγει ο πρωθυπουργός για την Κίνα, η αναξιοπιστία της κυβέρνησης…αρνούμαι να παίξω αυτό το παιχνίδι και θεωρώ ότι έχουν κάνει πολύ μεγάλο λάθος όσοι έχουν επικεντρωθεί σε αυτή τη συζήτηση».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι το κόμμα της έχει εκφράσει τις απόψεις του για τον εκλογικό νόμο δημόσια και υπενθύμισε ότι «πέρσι επί προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου, είχε κατατεθεί, με τις υπογραφές όλων των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πρόταση νόμου για την κατάργηση του bonus, με την διατήρηση βεβαίως του 3%».

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι όλοι οι αρχηγοί είχαν θέσει το ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου πέρσι τον Ιούλιο στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, όταν γινόταν η δραματική διαβούλευση για να μην βρεθεί η χώρα εκτός ευρωζώνης.

Δήλωσε θετική στη ψήφο των νέων στα 17 και στη δυνατότητα να ψηφίζουν οι απόδημοι.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε ότι είναι ικανοποιημένη από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και πως αισθάνεται δικαιωμένη με την πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Πρόσθεσε δε πως «όταν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει η προγραμματική σύγκλιση μεταξύ μας, το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι, γύρω από ένα τραπέζι να συμφωνηθούν όλα τα επόμενα βήματα. Τα στέρεα βήματα, γιατί είναι φανερό ότι είναι εθνικά αναγκαίο να υπάρξει μια ενισχυμένη κεντροαριστερά αυτή τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο για τις εξελίξεις στην Ε.Ε μετά το Brexit, η Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα από το λαϊκισμό και τις συνεχιζόμενες συντηρητικές πολιτικές και τάχθηκε υπέρ των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.