Ευ. Βενιζέλος: «Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει εθνική στρατηγική»

Ευ. Βενιζέλος: «Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει εθνική στρατηγική»

Την ανησυχία του να μην επικρατήσει στην κοινωνία η αντίληψη χαμηλών προσδοκιών, εξ αιτίας , όπως είπε, της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, εξέφρασε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Πρόσθεσε ότι πρέπει να συμβιβαστεί η κοινωνία με την κατάσταση όπως έχει και με την παραδοχή, ότι δεν υπάρχει άλλη λύση.

Επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας ότι «υπάρχει μία μετάλλαξη του μικρού ΣΥΡΙΖΑ του 4%, που ήταν ένα ριζοσπαστικό κόμμα της κομουνιστικής αριστεράς, σε κάτι τελείως διαφορετικό, σε ένα μόρφωμα το οποίο θα το ονόμαζα ‘Οι ανεξάρτητοι Έλληνες του ΣΥΡΙΖΑ’ και όχι ‘ο ΣΥΡΙΖΑ’. Το πρόβλημα της χώρας αυτήν την στιγμή είναι ότι δεν υπάρχει εθνική στρατηγική. Δεν υπάρχει καν στοιχείο εθνικής συναίνεσης. Υπάρχει μία κοινωνία η οποία είναι ακόμα πολύ θυμωμένη.

Εξαπέλυσε βέλη εναντίον του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας ότι «η αναφορά του κ. Τσίπρα δεν είναι πρωτίστως η κοινωνία αυτήν την στιγμή. Ασχολούνται με την υποστήριξη κύκλων, διαμορφώνουν συσχετισμούς, οι οποίοι είναι συσχετισμοί θυλάκων εξουσίας».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά σημειώνοντας ότι «περιλαμβάνει πάρα πολλούς ανεξάρτητους και αυτόνομους, οι οποίοι πρέπει να καταλάβουν ότι οφείλουν να διατυπώσουν μία ενιαία πρόταση, όχι μόνον πολιτικά και προγραμματικά, αλλά και οργανωτικά»

Τέλος υπερασπίστηκε τον Πύρρο Δήμα και την Κατερίνα Στεφανίδη για τη κριτική που δέχονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.