ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Υπέρ του νομοσχεδίου του Υπ. Παιδείας τάσσεται ο Α. Κακλαμάνης

Υπέρ του νομοσχεδίου του Υπ. Παιδείας τάσσεται ο Α. Κακλαμάνης

Υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που συζητείται στη Βουλή, τάχθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, τονίζοντας ταυτόχρονα, ότι κακώς συνεχίζεται η αντιδικία μεταξύ ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων και εκπαιδευτικών, γιατί βλάπτει την ποιοτική εκπαίδευση των μαθητών.

Παράλληλα, υποστηρίζει, ότι το νομοσχέδιο ουσιαστικά επαναφέρει σε ισχύ τις ρυθμίσεις της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, επί κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου την περίοδο 1982 – 1986, στη διάρκεια της οποίας ο ίδιος είχε την πολιτική ευθύνη της εφαρμογής της, ως υπουργός Παιδείας και οι οποίες είχαν καταργηθεί από τις κυβερνήσεις της ΝΔ.

«Έχοντας υπόψη, τόσο τις θέσεις των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων, όσο και τις θέσεις των εκπαιδευτικών, νομίζω, ότι κακώς συνεχίζεται μία αντιδικία που δεν εξυπηρετεί, αλλά βλάπτει το σκοπό της ποιοτικής εκπαίδευσης των μαθητών τους και της ομαλής λειτουργίας των σχολείων. Η πρώτη, προϋποθέτει έμπειρους, αφοσιωμένους στην αποστολή τους εκπαιδευτικούς και η δεύτερη εργασιακή ειρήνη. Ειδικά, οι διατάξεις του άρθρου 28, δίνουν απάντηση θετική στο θέμα αυτό», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Κακλαμάνης και προσθέτει:

«Οι ρυθμίσεις αυτές καταργήθηκαν από τις επόμενες κυβερνήσεις της Ν.Δ., γεγονός το οποίο πιστεύω ότι λειτούργησε σε βάρος και των δύο πλευρών και κυρίως, σε βάρος των μαθητών τους, για την εκπαίδευση των οποίων οι οικογένειές τους υφίστανται σήμερα, ιδιαιτέρως, οικονομικές θυσίες. Ορθώς, λοιπόν, επαναφέρονται». Στη δήλωσή του ο κ. Κακλαμάνης επισημαίνει ακόμη, ότι «θα έπρεπε να προβλεφθεί και η αποκατάσταση των απολυθέντων, αυθαιρέτως, εκπαιδευτικών, οι οποίοι πρέπει να κριθούν, από τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια, γιατί τόσο τα ιδιωτικά, όσο και τα δημόσια σχολεία, πρέπει να λειτουργούν με ενιαίους κανόνες, υπό τον έλεγχο των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.