ΠΑΣΟΚ: «Οι δηλώσεις Ντράγκι διαψεύδουν την εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση»

ΠΑΣΟΚ: «Οι δηλώσεις Ντράγκι διαψεύδουν την εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι που συνδέει τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης με την έκθεση βιωσιμότητας του χρέους της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί!

Καθώς η Κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου τα δίνει όλα για να δημιουργήσει μια εικονική πραγματικότητα, οι πραγματικές ειδήσεις τη διαψεύδουν επίμονα.

Σήμερα ο κ. Ντράγκι συνδέει τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE) με την έκθεση βιωσιμότητας του χρέους που πρέπει να προηγηθεί.

Θυμίζουμε ότι λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Γενάρη 2015 όταν ανακοινώθηκε το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης η συμμετοχή της χώρας μας ήταν διασφαλισμένη από τη στιγμή που θα έβγαινε στις αγορές με την προληπτική πιστωτική γραμμή των 11 δις που είχε εξασφαλισμένη.

Η πρώτη πράξη της Κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου όπως όλοι θυμόμαστε ήταν να επιστρέψει αυτά τα 11 δις γιατί είχε άλλη καλύτερη λύση.

Ένα χρόνο τώρα σε όλη την Ευρωζώνη το πρόγραμμα λειτουργεί με ικανοποιητικά αποτελέσματα και η χώρα μας είναι χαμένη στη μετάφραση.

Το όφελος από το πρόγραμμα, όπως είναι γνωστό, αφορά στη ρευστότητα που είναι μέγα ζητούμενο για την ελληνική οικονομία.

Προφανώς για την Κυβέρνηση που αγωνίζεται με επιμέλεια να οικοδομήσει μηχανισμούς ελέγχου στο Κράτος, τη Δικαιοσύνη και την Ενημέρωση αυτά είναι λεπτομέρειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κοινωνία όμως και η πραγματική οικονομία κάθε μέρα όλο και περισσότερο αντιλαμβάνονται ότι πολύ απλά αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί και όσο παραμένει ανεβάζει το λογαριασμό», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.