Eπίθεση ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες

Eπίθεση ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη  διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών.

«Σήμερα που εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι πληρώνουν το μάρμαρο των κυβερνητικών επιλογών, με μεγάλες περικοπές, ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «όλοι είχαμε προτείνει, “να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο”». Όπως εξηγεί, «η ίδια η διαγωνιστική διαδικασία, δεν αναιρεί τα μεγάλα προβλήματα που ανακύπτουν από τις Κυβερνητικές επιλογές» και απαριθμώντας τα σημειώνει ότι αυτά είναι τα παρακάτω:

    1ον Οδηγούμαστε σε ολιγοπώλιο στην ενημέρωση με τον αυθαίρετο αριθμό των 4 αδειών, και μάλιστα μέσω μιας διαδικασίας που έχει σοβαρά ζητήματα διαφάνειας, νομιμότητας και αξιοπιστίας, με την παράκαμψη του Ε.Σ.Ρ. ως ανεξάρτητης αρχής. Ολιγοπώλιο που θα έχει αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα και την πολυφωνία της ενημέρωσης, δηλαδή στην Δημοκρατία.

    2ον Το υψηλό τίμημα που προσέφεραν οι επιχειρηματίες σε μια καθημαγμένη αγορά, ένα από τα 2 σημαίνει: Ή οι 4 άδειες είναι πολύ λίγες ή κάποιοι προσδοκούν να αξιοποιήσουν την άδεια για αλλότριους σκοπούς. Ειδικά γι’ αυτούς, είμαστε σίγουροι ότι σε πολύ λίγο χρόνο οι σκοποί και τα μέσα τους θα είναι ορατά σε όλο τον ελληνικό λαό, δεν θα μπορούν να κρυφτούν. Και με την ευκαιρία επισημαίνουμε ότι η επικράτηση του κουμπάρου Υπουργού-Υποδομών έναντι του επίσης κουμπάρου Υπουργού Άμυνας, θα αποδειχθεί «Πύρρειος» νίκη.

    3ον Το «μαύρο» σε 4 κανάλια και ο κίνδυνος απόλυσης, χιλιάδων εργαζομένων, αποδεικνύει την υποκρισία και την αναλγησία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στην εποχή της «ντεμέκ-Αριστεράς», αυτό που χωρίζει ένα πράγματι άναρχο τηλεοπτικό τοπίο με την διαφάνεια, την δημοκρατία και τον πλουραλισμό, είναι τα «γερά πορτοφόλια», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.