Ο Θ.Θεοχαρόπουλος θέλει νέο αρχηγό στη ΔΗΣΥ – «Τριγμοί» στην κεντροαριστερά

Ο Θ.Θεοχαρόπουλος θέλει νέο αρχηγό στη ΔΗΣΥ – «Τριγμοί» στην κεντροαριστερά

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος εμμέσως πλην σαφώς απορρίπτει τη Φ.Γεννηματά για αρχηγό, ζητώντας έτσι νέες αλλαγές και «ένταση» στη κεντροαριστερά.

Κατά όπως αναφέρθηκε, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στην εισήγησή του την Κυριακή στην περιφερειακή συνδιάσκεψη Δυτικής Μακεδονίας της ΔΗΣΥ στην Κοζάνη «Μία σύγχρονη κεντροαριστερά με ανανέωση του πολιτικού λόγου, των δομών και των πολιτικών πρακτικών με ιδεολογική και πολιτική οριοθέτηση τόσο από το δεξιό συντηρητισμό και νεοφιλελευθερισμό όσο και από τον αριστερό λαϊκισμό, μπορεί να αποτελέσει την σύγχρονη προοδευτική πρόταση για να ηττηθεί η ακροδεξιά και ο εθνολαϊκισμός».

Αυτός είναι ο στόχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το συνέδριό της στο τέλος του μήνα, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ και πρόσθεσε ότι επιδίωξη είναι να εκφραστεί η μεγάλη πολιτική συμμαχία των σοσιαλδημοκρατών, ανανεωτικής αριστεράς, του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού κέντρου.

Ο Θ. Θεοχαρόπουλος επανέλαβε τη θέση του άμεσα εντός του 2017 να δημιουργηθεί ο νέος ενιαίος φορέας χωρίς συνιστώσες και με εκλογή επικεφαλής από την βάση.

«Να δημιουργήσουμε το νέο σε πρόσωπα, ιδέες, προγράμματα και σύμβολα», συμπλήρωσε τονίζοντας ότι «στροφή στις λογικές του κρατισμού, στην υιοθέτηση των δήθεν εύκολων συνταγών του λαϊκισμού, με ένα λόγο που απευθύνεται σε εσωκομματικά ακροατήρια αλλά δεν ακουμπά δυναμικές κοινωνικές ομάδες, είναι και αδιέξοδη και αντιπαραγωγική. Το ίδιο και μια διολίσθηση προς ένα άμορφο μεσαίο χώρο που αδιαφορεί για μεγάλες κοινωνικές κατηγορίες».

Μάλιστα επεσήμανε σαφέστερα ότι πρέπει «να ενωθούμε για να πετύχουμε. Να ανταποκριθούμε στο αίτημα της κοινωνίας και του ευρύτερου προοδευτικού κόσμου. Χρειάζονται μεγάλες υπερβάσεις από όλους μας αν θέλουμε να πετύχουμε την μεγάλη τομή στον προοδευτικό χώρο. Αν μείνουμε περιχαρακωμένοι στις κομματικές μας ιστορίες, στην αγωνία για δικαίωση, στα ιδεολογικά στερεότυπα τότε θα λέμε πολλά αλλά τελικά θα κάνουμε λίγα».

Άσκησε έντονη κριτική στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επειδή, όπως σημείωσε, με την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup εγκλώβισε την χώρα σε δυσβάστακτα πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια ενω επέρριψε σημαντικές ευθύνες στους εταίρους- δανειστές χωρίς να παραγνωρίζονται τα προβλήματα που δημιουργούν οι απαιτήσεις των ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης και του ΔΝΤ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Με την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup η χώρα οδηγείται σε ένα διαρκές μνημόνιο, σε αέναη λιτότητα. ΔΝΤ και Σόιμπλε κέρδισαν και δηλώνουν ικανοποιημένοι, ο κ. Τσίπρας όμως σε ποια επιτυχία άραγε αναφέρεται: στην αυτονόητη λήψη της δόσης μετά από ψήφιση επιπρόσθετων μέτρων και με καθυστέρηση ενός και πλέον έτους; Τι να πω; Τέτοια «επιτυχία» δεν θα την αντέξει ο ελληνικός λαός!», ανέφερε ο Θ. Θεοχαρόπουλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.