ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Λοβέρδος: «Η ισλαμική τρομοκρατία είναι εχθρός των ελευθεριών των λαών»

Λοβέρδος: «Η ισλαμική τρομοκρατία είναι εχθρός των ελευθεριών των λαών»

«Η ισλαμική τρομοκρατία είναι εχθρός του πολιτισμένου κόσμου, των ελευθεριών των λαών και των δικαιωμάτων των ανθρώπων» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος…

Η ισλαμική τρομοκρατία είναι εχθρός του πολιτισμένου κόσμου, τονίζει σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Αντρέας Λοβέρδος, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στην Βαρκελώνη.

«Πολλοί από τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, με δεκάδες νεκρούς, να αποδεικνύεται πως ήταν γνωστοί στις αρχές είτε ως σύγχρονοι δήθεν μετανάστες είτε ως μετανάστες δεύτερης γενιάς που είχαν εντοπιστεί ως ύποπτοι» σημειώνει ο κύριος Λοβέρδος και τονίζει πως «αυτό είναι θλιβερό».

Ολόκληρη η δήλωση του Αντρέα Λοβέρδου:

«Η ισλαμική τρομοκρατία είναι εχθρός του πολιτισμένου κόσμου, των ελευθεριών των λαών και των δικαιωμάτων των ανθρώπων.

Η σύγχρονη μορφή της με τα μορφώματα Daesh-ISIS, πέραν των όσων συμβαίνουν στη Συρία και το Ιράκ, όπου η τρομοκρατία αυτή ηττάται, έχει πεδίο δράσης και την Ευρώπη μέσω της πιο επικίνδυνης μορφής των foreign fighters. Οι μαχητές αυτοί δεν αποτελούν μεγάλο πρόβλημα όταν από την Ευρώπη πηγαίνουν να πολεμήσουν στη Συρία ή το Ιράκ, όσο όταν εγκληματούν στην Ευρώπη, όντας
διακινούμενοι δήθεν μετανάστες ή μετανάστες δεύτερης
γενιάς.

Σε όλα τα διεθνή fora που συμμετέχω πάγια υποστηρίζω πως σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, οι παντός είδους πόροι, οικονομικοί, δομικοί και ανθρώπινοι πρέπει να επικεντρωθούν στην σύγχρονη όψη της, που είναι η ισλαμική τρομοκρατία σε συνδυασμό με τη μετανάστευση. Εκεί που είναι το πρόβλημα εκεί είναι και η λύση του.

Η φραστική καταδίκη δεν αρκεί. Οι λαοί της Ευρώπης νιώθουν απροστάτευτοι. Οι πολιτικοί, μέσα από την ασφάλεια που απολαμβάνουν, μπορεί να αρκούνται στις λέξεις καταδίκης αλλά οι άνθρωποι της καθημερινής ζωής απαιτούν πράξεις. Και είναι θλιβερό πολλοί από τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, με δεκάδες νεκρούς, να αποδεικνύεται πως ήταν γνωστοί στις αρχές είτε ως σύγχρονοι δήθεν μετανάστες είτε ως μετανάστες δεύτερης γενιάς που
είχαν εντοπιστεί ως ύποπτοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο οι ευρωπαϊκές πολιτικές ελίτ κοιτούν και απλώς καταδικάζουν χωρίς να πράττουν, τόσο οι πολίτες θα απομακρύνονται από τους πολιτικούς και την πολιτική»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.