ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Φ.Γεννηματά: Αναφέρθηκε σε 10 σημεία στρατηγικής σημασίας στο πλαίσιο των περιοδειών της

Φ.Γεννηματά:  Αναφέρθηκε σε 10 σημεία στρατηγικής σημασίας στο πλαίσιο των περιοδειών της

Στο πλαίσιο των περιοδειών της για την εκλογή του προέδρου του νέου φορέα της κεντροαριστεράς η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε σε 10 σημεία στρατηγικής σημασίας.

Πρώτον, έθεσε το πολιτικό πλαίσιο:

Η παράταξή μας γίνεται και πάλι Πρωταγωνιστής στις πολιτικές εξελίξεις. Για:
Να οδηγήσει τη χώρα μας στην έξοδο από την κρίση και να φέρει καλύτερες ημέρες για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.
Να τελειώνουμε με την Κυβέρνηση της εξαπάτησης.
Να τελειώνουμε με το λαϊκισμό, την υποκρισία, τη διγλωσσία, την ανικανότητα.
Να τελειώνουμε με το νέο διχασμό του λαού μας.

Δεύτερον, έθεσε τον πήχη:

Κοιτάμε ψηλά: Γιατί δεν βολευτήκαμε ποτέ και δεν πρόκειται να βολευτούμε με μια μικρή άνοδο των ποσοστών μας. Γιατί δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα των άλλων, δεν είναι όνειρό μας ο ρόλος του πολιτικού μπαλαντέρ. Ο ρόλος μας είναι αυτόνομος, αυτοδύναμος, αυτοτελής. Έτσι πορευτήκαμε τα τελευταία χρόνια, έτσι θα πορευτούμε και στο μέλλον.

Τρίτον, μίλησε για την πολιτική των συνεργασιών:

Όσοι βλέπουν στο μέλλον της Κεντροαριστεράς το ρόλο του βολικού κυβερνητικού εταίρου και όσοι με πονηριά μας τοποθετούν προς τη μια ή την άλλη μεριά, θα διαψευστούν. Οι πολίτες περιμένουν από εμάς, να αποδυναμώσουμε τόσο την πλαστή Αριστερά του κ. Τσίπρα, όσο και τη γνήσια Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Δεν θα γίνουμε ένα άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου με αντάλλαγμα καρέκλες εξουσίας.

Τα υπόλοιπα σημεία της ομιλίας της προέδρου του ΠΑΣΟΚ:

4. Πως θα παραχθεί ο πλούτος; Γιατί κι εδώ έχουμε διαφορά. Τι λέει η Δεξιά; Η Δεξιά λέει να τα αφήσουμε όλα στην αγορά.

Εμείς λέμε ότι χρειάζεται να φέρουμε μεγάλες επενδύσεις από το εξωτερικό, αλλά χρειάζεται να στηρίξουμε και τις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, που άντεξαν μέσα στην κρίση και που αν τους δώσουμε κίνητρα μπορούν να επενδύσουν στην καινοτομία και να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

5. Είναι μια σημαντική διαφορά αυτή και είναι μεγάλη διαφορά και με το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει στόχο την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης. Είναι στρατηγική τους επιλογή η φτωχοποίηση της, για να μπορέσουν να επιβληθούν με τα συσσίτια και τα επιδόματα.

Δεν είναι αυτό το μέλλον που ονειρευόμαστε για τον ελληνικό λαό και για τη νέα γενιά της πατρίδας μας.

6. Στόχος μας, που πρέπει να γίνει εθνικός στόχος: να δημιουργήσουμε δουλειές, συνθήκες, προϋποθέσεις, διαδρομές για να μείνουν τα παιδιά στον τόπο τους και να γυρίσουν όλα αυτά που ξενιτεύτηκαν και αναζήτησαν την προκοπή εκτός Ελλάδας.

Δεν είναι αυτός ένας στόχος που μπορεί να μας ενώσει και να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας επιτέλους;

7. Έχουμε ιστορία, διαδρομή, στελέχη, γνώση, έχουμε την ικανότητα, έχουμε την ετοιμότητα να αναλάβουμε ευθύνες και να οδηγήσουμε τη χώρα μακριά από την επιτροπεία, με μια προοδευτική διακυβέρνηση και αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Έχουμε τα χέρια απλωμένα για όσους απομακρύνθηκαν. Για όσους πικράθηκαν, για όσους διαψεύστηκαν. Για τους προοδευτικούς πολίτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους, τους άνεργους, τους επαγγελματίες, τους ανθρώπους της παραγωγής και της εργασίας. Για όσους μοχθούν καθημερινά, αγανακτούν καθημερινά και αναζητούν πραγματική διέξοδο και αληθινή ελπίδα.

8 . Δεν αφορά το κάλεσμά μας όσους έτρεξαν να βρουν στασίδι εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ας συνεχίσουν να είναι το έρμα σε μια μισοβυθισμένη κυβέρνηση. Δεν έχουν καμιά θέση στο χώρο μας.

9. Η νέα Αλλαγή ξεκίνησε συντρόφισσες και σύντροφοι, ο κύβος ερρίφθη και πλέον η σκυτάλη είναι στα χέρια σας, είναι στα χέρια των προοδευτικών πολιτών.

10. Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης, ζητώ καθαρή εντολή για να προχωρήσουμε μαζί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορώ να εγγυηθώ ότι ενωμένοι θα φτάσουμε στη νίκη, στην πραγματική ελπίδα. Όσο μεγαλύτερη συμμετοχή τόσο μεγαλύτερη δυναμική. Γιατί δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα των άλλων, δεν είναι όνειρό μας ο ρόλος του πολιτικού μπαλαντέρ. Ο ρόλος μας είναι αυτόνομος, αυτοδύναμος, αυτοτελής. Έτσι πορευτήκαμε τα τελευταία χρόνια, έτσι θα πορευτούμε και στο μέλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.