ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Τσοχατζόπουλος: «Για 26 χρόνια ήμουν εκλεγμένος βουλευτής- Δεν μπορείτε να αμφισβητείτε τον πρότερο έντιμο βίο»

Τσοχατζόπουλος: «Για 26 χρόνια ήμουν εκλεγμένος βουλευτής- Δεν μπορείτε να αμφισβητείτε τον πρότερο έντιμο βίο»

Τα «πυρά» του στον αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Σταμάτη Δασκαλόπουλο, έστρεψε και πάλι ο βασικός κατηγορούμενος στη δίκη για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» Άκης Τσοχατζόπουλος, σε μια προσπάθεια να πείσει το δικαστήριο – που νωρίτερα τον είχε κρίνει ένοχο όπως και πρωτόδικα – να του αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, ώστε να τύχει αυτή τη φορά μιας πιο ήπιας ποινής σε σχέση με αυτή που της 20ετους κάθειρξης που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα.

Είπε χαρακτηριστικά, ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός απευθυνόμενος προς τον αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας: «Πρότεινε κάτι που είναι ανύπαρκτο. Με αδικεί, με παρουσιάζει σαν να είχα σχέδιο. Για 26 χρόνια ήμουν εκλεγμένος βουλευτής, υπουργός επτά φορές, δεν μπορεί να υπάρχει αμφισβήτηση ως προς τον πρότερο έντιμο βίο.

Αναγνωρίστηκε από άλλο δικαστήριο, επίσης, πενταμελές, ο πρότερος έντιμος βίος, είναι αυτός που έχω να δώσω στο παιδί μου, στην οικογένεια μου, μετά από έξι χρόνια που πέρασα στο Κορυδαλλό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του ο έτερος βασικός κατηγορούμενος και άλλοτε στενός συνεργάτης του Α. Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας Γιάννης Σμπώκος ανέφερε: «Το μετάλλιο που πήρα δεν μου το έδωσε η ελληνική πολιτεία, αλλά μια άλλη χώρα για την προσφορά που πήγα εθελοντικά να κάνω. Λυπάμαι που τα λέω αυτά. Ήταν εθελοντική συμμετοχή, κανείς δεν με διέταξε να πάω. Πείτε μου έναν γενικό γραμματέα που μπαίνει μέσα στα θεμέλια για να σώσει ανθρώπους! Θα μου διαγράψετε την διαδρομή μου, γιατί; Σαν φοιτητής του Πολυτεχνείου, ήμουν από τους 4 που διεκόπη η αναβολή λόγω της αντιδικτατορικής δράσης. Είχα λόγο να κάνω 1000 μεροκάματα στο ψυχιατρείο και να βοηθάω; Το έκανα επειδή το ήθελα.Ακόμα και τώρα ελπίζω ότι θα μου δώσετε τα ελαφρυντικά. Πέντε χρόνια διασύρομαι…».
Η τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου επί των ποινών αναμένεται σε περίπου δυο ώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.