«Απασφάλισε» η Βίκυ Σταμάτη στο δικαστήριο: «Με φέρατε εδώ για να με βγάλετε έξω από το σπίτι μου;»

«Απασφάλισε» η Βίκυ Σταμάτη στο δικαστήριο: «Με φέρατε εδώ για να με βγάλετε έξω από το σπίτι μου;»

Επέστρεψε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η Βίκυ Σταμάτη λίγες ώρες μετά την «βόμβα» περί διαζυγίου της από τον Άκη Τσοχατζόπουλο μαινόμενη μετά την απόφαση του ίδιου δικαστηρίου για την 19 χρόνια κάθειρξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από εξοπλιστικά στον άλλοτε ισχυρό άνδρα του ΠΑΣΟΚ.

Η Βίκυ Σταμάτη, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών και αύριο αναμένεται να επιστρέψει στην φυλακή, μπήκε στη δικαστική αίθουσα σαν σίφουνας και ενώ το δικαστήριο εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε διακοπή. Κάθισε πίσω από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, (ο οποίος έμαθε για το διαζυγίο του ενώ βρίσκονταν στο δικαστήριο) χωρίς καν να του μιλήσει. Όταν εκείνος γύρισε και την είδε, άρχισε να της μιλάει αλλά η Βίκυ Σταμάτη έστρεψε αλλού το πρόσωπο της και λίγο μετά αποχώρησε από την αίθουσα αφήνοντάς τον μόνο.

Λίγα λεπτά αργότερα οι δικαστές ανέβηκαν και πάλι στην έδρα και η Βίκυ Σταμάτη μπήκε μέσα στην αίθουσα και κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Οι τόνοι όμως ανέβηκαν γρήγορα με την επανέναρξη της συνεδρίασης όταν ο συνήγορος της Β. Σταμάτη, κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης πήρε το λόγο και ζήτησε από το δικαστήριο να μην δημεύσει το ακίνητο στο Χαλνάδρι στο οποίο διαμένει πλέον η εντολέας της μαζί με το παιδί της.

Φραγκίσκος Ραγκούσης: Αδυνατώ να υπερασπιστώ την κυρία Σταμάτη. Προς τι τόση σκληρότητα; Πρόκειται για ένα ακίνητο που ήταν γονική παροχή. Αφήνετε το παιδί της χωρίς σπίτι.

Βίκυ Σταμάτη: Δεν ξέρετε από πότε υπάρχει αυτό το ακίνητο δεν ανατρέξατε ποτέ στο υποθυκοφαλακειο….

Πρόεδρος: Θα περάσετε εξω…

Βίκυ Σταμάτη: Τότε γιατί με φέρατε εδώ για να με βγάλετε έξω;

Άκης Τσοχατζόπουλος: Τι συμπεριφορά είναι αυτή; Μας ενοχοποιήσατε σκόπιμα…

Προς το παρόν οι τόνοι φαίνεται να πέφτουν αλλά η Βίκυ Σταμάτη παίρνει και πάλι το λόγο.

Βίκυ Σταμάτη: Το ακίνητο αυτό είναι γονική παροχή. Είναι απόκτημα του πατέρα μου με πολύ κόπο. Πριν γεννηθώ εγώ.

Φραγκίσκος Ραγκούσης: Αυτή η γυναίκα πρέπει να βρεθεί στο δρόμο; Πόσο άλλο πρέπει να πληρώσει; Σηκώσανε τον τάφο και μας βάλανε μέσα…

Βίκυ Σταμάτη: (φωνάζει) Ο πατέρας μου δεν υπήρξε υπουργός ήταν ένας οικοδομος εργάστηκε πολύ σκληρά για αυτά τα δυο ακίνητα, ένα το δικό μου και ένα του αδελφού μου. Του αδελφού μου γιατί δεν το κατάσχετε; Κατασχέσατε το δικό μου; Ο Σταμάτης, ο πατέρας μου, δεν υπήρξε υπουργός ήταν εργάτης και δουλευει από 10 ετών. Με συλλάβατε σήμερα παρουσία του παιδιού μου. Έγινε ένα εγκλημα. Εδώ (σ.σ. προσκομίζει στο δικαστήριο το νόμο για την πρώτη κατοικία) πρέπει να συμπληρωθεί κάτι, διαφορετικά θα έχετε πρόβλημα…

Πρόεδρος προς γραμματέα: Σημειώστε τις απειλές της κυρίας…

Άκης Τσοχατζόπουλος: Καμία απειλη δεν υπήρξε…

Βίκυ Σταμάτη: Και εγώ έχω δεχθεί απειλες και θα ειπωθούν…

Η δίκη συνεχίζεται καθώς αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για θέματα δημεύσεων ακινήτων κ.λπ.

Ούτε που γύρισε να κοιτάξει τον Άκη που εκλιπαρούσε για μια κουβέντα

Στο δικαστήριο – Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων – εμφανίστηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης η Βίκυ Σταμάτη η οποία έφτασε εκεί με ταξί μισθωμένο από την Ασφάλεια. Η κυρία Σταμάτη, που περίπου δύο ώρες νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι παίρνει διαζύγιο από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έφτασε στο δικαστήριο με αθλητική εμφάνιση και φορώντας μπουφάν με κουκούλα. Μπήκε στο δικαστήριο όπου εκείνη την ώρα η συνεδρίαση είχε διακοπεί και κάθισε λίγο πιο πίσω από τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, που χθες Τρίτη έμαθε ότι πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή για να εκτίσει ποινή 19 ετών για μίζες από τα προγράμματα των γερμανικών υποβρυχίων και των ρωσικών αντιαεροπορικών Tor-M1, γύρισε, κοίταξε την Βίκυ Σταμάτη και σηκώθηκε αμέσως να της μιλήσει.

Εκείνη καθόταν σιωπηλή χωρίς να του δώσει καμία απάντηση.

Μάλιστα την ώρα που ο Άκης Τσοχατζόπουλος της μιλούσε όχι μόνο δεν του απάντησε, αλλά έστρεψε και το πρόσωπό της στο πλάι για να μην τον κοιτάζει. Στη συνέχεια η Βίκυ Σταμάτη αποχώρησε από την αίθουσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Βίκυ Σταμάτη με βάση την απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να επιστρέψει στη φυλακή αύριο το πρωί και απόψε το βράδυ αναμένεται να διανυκτερεύσει στο μεταγωγών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.