Α. Λοβέρδος: «Οι χειρισμοί της κυβέρνησης απομακρύνουν την λύση της ονομασίας της ΠΓΔΜ»

Α. Λοβέρδος: «Οι χειρισμοί της κυβέρνησης απομακρύνουν την λύση της ονομασίας της ΠΓΔΜ»

Την εκτίμηση ότι στην παρούσα συγκυρία η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ απομακρύνεται μετά τους χειρισμούς της κυβέρνησης εκφράζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος με συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζοντας ότι η συμφωνία πρέπει να είναι συνολική και να εξασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα.

Χρησιμοποιώντας τον τίτλο ενός βιβλίου που έγινε και ταινία «A bridge too far» ο κ.. Λοβέρδος υποστηρίζει ότι η συνάντηση του Αλέξη .Τσίπρα με τον σκοπιανό ομόλογό του στο Νταβός «δεν εξασφάλισε δεσμευτική και ad perpetuum κατοχύρωση των εθνικών μας συμφερόντων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά .

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ επικρίνει έντονα την κυβερνητική τακτική επισημαίνοντας ότι «η εξωτερική πολιτική ασκείται από ένα έωλο τρίγωνο: Έναν αδύναμο πρωθυπουργό που λέει ναι σε όλα, έναν υπουργό Εξωτερικών που αποκλείει τις συναινέσεις και έναν καιροσκοπικό κυβερνητικό εταίρο».

Στρέφει τα πυρά του και προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση για την αναθεώρηση της στάσης της υπό τον φόβο «μήπως υποστεί δημοσκοπικές απώλειες και μήπως περιπέσει σε κατάσταση εσωστρέφειας δεδομένα που παρώθησαν την ηγεσία της να εγκαταλείψει τη γραμμή του Βουκουρεστίου, που η ίδια είχε χαρακτηρίσει ως εθνική γραμμή».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος θεωρεί πρόωρο το ερώτημα , τι θα κάνει το Κίνημα Αλλαγής, ωστόσο τονίζει ότι είναι προηγουμένως απαραίτητο η πρόταση της κυβέρνησης να έχει την στήριξη και των ΑΝΕΛ και βεβαίως να έχει συμφωνήσει και η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ .

Εκφράζει ακόμη διαφωνία με τα συλλαλητήρια τα οποία δεν βοηθούν , όπως λέει, και προκλήθηκαν από την λανθασμένη τακτική της κυβέρνησης.

Όσον αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την πορεία για καθαρή έξοδο που διακηρύσσει η κυβέρνηση ο κ. Λοβέρδος υπογραμμίζει πως «κανείς Έλληνας δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά το νέο ψευδοαφήγημα της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού για δήθεν έξοδο από το μνημόνιο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.