Κ. Σκανδαλίδης: «Οι ασχεδίαστοι χειρισμοί στο «Μακεδονικό» έφεραν την χώρα στο 1992 και 1989»

Κ. Σκανδαλίδης: «Οι ασχεδίαστοι χειρισμοί στο «Μακεδονικό» έφεραν την χώρα στο 1992 και 1989»

«Η χώρα μετά τους ατυχείς και ασχεδίαστους χειρισμούς στο “μακεδονικό” που την έφεραν πίσω στο 1992 με τη σκανδαλολογία επιστρέφει και στο 1989. Αντί να πάμε προς τα εμπρός γυρίζουμε το ρολόι της ιστορίας προς τα πίσω» αναφέρει σε συνέντευξή του ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Σκανδαλίδης.

Εκτιμά ότι «ο κ. Τσίπρας ρίχνει όλα τα όπλα του στο προεκλογικό τραπέζι αδιαφορώντας για τις συνέπειες» και υποστηρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται η κυβέρνηση την υπόθεση της Novartis συνιστά «πολιτική σκευωρία εναντίον αντιπάλων πολιτικών».

Ο πρώην υπουργός τάσσεται υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό και κοινή χρήση για την ονομασία της ΠΓΔΜ, τονίζει όμως ότι «η πολιτική της κυβέρνησης μέχρι τώρα κάθε άλλο παρά ευοίωνη προοπτική για λύση δημιουργεί». Ωστόσο σημειώνει ότι αν η κυβέρνηση φέρει λύση που «ικανοποιεί πλήρως τις προϋποθέσεις που θέσαμε, η στάση μας θα είναι θετική ικανοποιεί» έστω κι αν δεν την ψηφίζουν οι ΑΝΕΛ. «Δεν θα μιμηθούμε τη ΝΔ και τη στροφή που έκανε για λόγους καθαρά μικροκομματικούς», προσθέτει.

Σε ερώτηση για το μέλλον του νέου φορέα και τη συνεργασία των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων μιλά για «ενοποίηση του χώρου» και σημειώνει ότι «η συνεργασία των κοινοβουλευτικών ομάδων και η κοινή τους στάση στις επόμενες εβδομάδες και μήνες είναι υποχρέωση όλων μας και του καθένα μας ξεχωριστά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.