Γ.Παπανδρέου: «Για να επιβιώσει η Ευρώπη πρέπει οι πολίτες να αποκτήσουν φωνή»

Γ.Παπανδρέου: «Για να επιβιώσει η Ευρώπη πρέπει οι πολίτες να αποκτήσουν φωνή»

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών τόνισε ότι «οι πολίτες πρέπει να αποκτήσουν φωνή μέσα από την καθημερινή συμμετοχή, αν θέλουμε να επιβιώσει η Ευρώπη».

«Οσο οι αποφάσεις λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες μακριά από τους πολίτες, θα ενισχύεται ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός», είπε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος πρότεινε την εκλογή του Προέδρου της Κομισιόν από τους Ευρωπαίους πολίτες.

«Το ευρωπαϊκό εγχείρημα πρέπει να γίνει ένα εγχείρημα των πολιτών. Να βρούμε τον τρόπο να τους δώσουμε πίσω τον έλεγχο. Η δική μου πρόταση, περιλαμβάνει την εκλογή του Προέδρου της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τους Ευρωπαίους πολίτες. Το έχω προτείνει και στους φίλους των άλλων σοσιαλιστικών κομμάτων της ΕΕ, να προχωρήσουμε σε προκριματικές εκλογές για τον προοδευτικό υποψήφιο για αυτή τη θέση και να υπάρξει διάλογος για το μέλλον της Ευρώπης. Μόνο έτσι θα γινόταν η Ευρώπη ξανά ελκυστική», επισήμανε και πρόσθεσε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι πολίτες που αισθάνονται ανίσχυροι απέναντι στη σημερινή πραγματικότητα, πολλές φορές, καταφεύγουν στον εθνικισμό, ζητώντας το κλείσιμο συνόρων και αγορών. Είναι μία αυτόματη αντίδραση, που αν επικρατήσει, θα φέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα – θα αυξήσει τα προβλήματα.Τις αρχές μας, δεν αρκεί να τις εκφράζουμε με λόγια, αλλά πρέπει να γίνουν ορατές στους πολίτες της Ευρώπης, από την άμυνα και τις θέσεις εργασίας, μέχρι την κλιματική αλλαγή ή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τη Συρία ή την Αφρική. Πού στέκεται η Ευρώπη σε αυτά τα ζητήματα και πώς πραγματώνει τις αξίες της στα μάτια των πολιτών;»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.