Ευ. Βενιζέλος: «Τελείωσε ο πολιτικός σας χρόνος»

Ευ. Βενιζέλος: «Τελείωσε ο πολιτικός σας χρόνος»

Με αφορμή την συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για προανακριτική εξέταση των Π. Πολάκη, Αν. Ξανθού και Π. Κουρουμπλή στην Ολομέλεια της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσε σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική.

«Τελείωσε ο πολιτικός σας χρόνος και ετοιμάζεστε, όχι για καθαρή έξοδο στις αγορές αλλά γα την βρώμικη – δυστυχώς – δική σας έξοδο από την εξουσία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι η κυβερνητική πολιτική έχει αποτύχει σε όλα τα μέτωπα καθώς στηρίζεται αποκλειστικά στον τυχοδιωκτισμό και τη συκοφαντία των πολιτικών της αντιπάλων.

«Η κυβέρνηση εξαπατά την κοινωνία»

«Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας θα απορριφθεί με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και με ότι αυτό συνεπάγεται για τις συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις των υπουργών. Όμως πολιτικά σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναγκάζεται να ομολογήσει ότι εξαπατά την κοινωνία καθώς δεν την ενδιαφέρει η διαφάνεια. Παρεμποδίζει κάθε διαδικασία διαφάνειας για την προστασία των δικών της υπουργών. Αρνείται πεισματικά κάθε έρευνα για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία» ανέφερε εισαγωγικά ο κ. Βενιζέλος.

«Οργάνωσε όμως την σκευωρία κατά δέκα πολιτικών προσώπων μερικοί εκ των οποίων εκφράζουν την φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση και συμβολίζουν τον αγώνα 2010 – 2015 να σταθεί η πατρίδα όρθια. Είμαστε οι αντίπαλοι των μεγάλων ψεμάτων που σας έφεραν στην εξουσία. Η δική μας παρουσία υπενθυμίζει διαρκώς την διάψευση σας την τυχοδιωκτική πολιτική σας την βαριά βλάβη που προκάλεσε η πολιτική σας. Ο κ. Βίζερ στους Δελφούς επέμεινε ότι η ζημιά που προκάλεσε το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής σας ανέρχεται τουλάχιστον στα 200 δις ευρώ», τόνισε.

Η πλειοψηφία θέλει τους μάρτυρες ανώνυμους όπως στην Ιερά Εξέταση

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε: « Η σκευωρία κατά των αντιπάλων σας συνεχίζεται με το δικονομικό τέχνασμα που πάτε να στήσετε στην επιτροπή προανακριτικής εξέτασης. Η πλειοψηφία δεν θέλει να διεξαχθεί καμία ουσιαστική έρευνα. Θέλει να αφήσει τους ανώνυμους μάρτυρες, ανώνυμους και σιωπηλούς. Όπως στην Ιερά Εξέταση. Χωρίς άλλους μάρτυρες, χωρίς Φρουζή και την παλαιά και νέα διοίκηση Νοβάρτις, χωρίς τα έγγραφα που η εταιρεία θα διαβιβάσει στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς και στις ΗΠΑ. Εξαπατάτε την κοινή γνώμη. Χωρίς απιστία και βλάβη δημοσίου συμφέροντος δεν υπάρχει δωροδοκία ή άλλο αδίκημα και την απιστία την εξαιρέσατε. Προσθέσατε το ξέπλυμα για να έχετε τάχα δήθεν το επιχείρημα ότι στέλνετε πίσω στην Δικαιοσύνη κάτι που η Δικαιοσύνη δεν έστειλε ποτέ στη Βουλή. Ανοίξετε και διαβάστε το άρθρο 263 Β παράγραφοι 4 και 5 του Ποινικού Κώδικα που ρητά λέει για τις αρμοδιότητες της Βουλής. Πως τολμήσατε να αποκρύψετε από τους συναδέλφους σας αυτή τη ρητή διάταξη; Ντροπή για την Βουλή και την Επιστήμη. Διότι ή η Βουλή έχει αρμοδιότητα γιατί οι πράξεις τελέστηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων ή δεν τελέστηκε αδίκημα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δικάστηκε και αθωώθηκε το 1989 για παθητική δωροδοκία. Κατηγορήθηκε ο Μητσοτάκης για τηλεφωνικές υποκλοπές. Άλλος υπουργός κατηγορήθηκε πρόσφατα για νόθευση εγγράφου. Αυτά ξέρετε πόσο απέχουν από τα υπουργικά καθήκοντα κατά τον ΣΥΡΙΖΑ; Τι να πούμε; Να πιστέψω ότι δεν ανοίγετε τον ποινικό κώδικα; Η σκευωρία, σας παρασύρει σε αφέλειες και δολιότητες με την προβιά της αφέλειας. Ως θρασύδειλοι αποφεύγετε την αναζήτηση της αλήθειας. Το οικοδόμημα της σκευωρίας είναι εύθραυστο και δικονομικά έωλο και εκθέτει όσους μετέχουν σε αυτό, πολιτικούς και ορισμένους δικαστικούς. Ευτελίζετε την δικαιοσύνη»

Καταγγέλλει πολιτική πόλωσης και διχασμού

«Όλη αυτή η επιχείρηση είναι πολιτική πόλωσης και διχασμού. Είναι υποκατάστατο που δεν οδηγεί πουθενά. Το αφήγημα καθαρής εξόδου ακυρώθηκε πλήρως. Σκεφτείτε για την Ελλάδα που ως χώρα του Νότου ήθελε και θέλει ευρωομόλογα και αμοιβαιοποίηση του χρέους. Για μια τέτοια χώρα τι συμφέρει; Η έξοδος στις αγορές της μοναχικής Ελλάδας ή με την κάλυψη της ευρωζώνης; Ποιος είναι πιο αυστηρός; Οι αγορές ή ευρωζώνη; Το νέο μνημόνιο υπάρχει και έχετε υπογράψει. Έχετε υπογράψει πλεονάσματα μέχρι το 2060» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Για την εξωτερική πολιτική

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με την εξωτερική πολιτική επισήμανε «Έχουμε εντός λίγων εβδομάδων το Ίμια 2. Την αποχώρηση του γεωτρύπανου από την ΑΟΖ Κύπρο και την σύλληψη των 2 παιδιών μας. Υπάρχει συνεκτική και ολοκληρωμένη πολιτική ασφάλειας απέναντι σε όλα αυτά; Βγάζετε άκρη; Εσείς υπονομεύετε τις όποιες προοπτικές συνεκτικών πολιτικών με την λασπολογία και την διχαστική λογική. Και την αμφισβήτηση του κύρους της πολιτικής που θα σας καταπλακώσει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.