Πέντε χρόνια φυλάκιση για τον Τ.Μαντέλη: Εξαγοράσιμη με 140.000 ευρώ

Πέντε χρόνια φυλάκιση για τον Τ.Μαντέλη: Εξαγοράσιμη με 140.000 ευρώ

Ακριβά θα πληρώσει ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Μαντέλης, την παραμονή του εκτός φυλακής καθώς καλείται να καταβάλει 140.000 ευρώ για την εξαγορά της ποινής των 5 ετών που του επιβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Το Δικαστήριο μείωσε την πρωτόδικη ποινή των οκτώ ετών που είχε επιβληθεί στον πρώην υπουργό σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών εξαγοράσιμη προς 40 ευρώ την ημέρα.

Συνολικά ο πρώην υπουργός θα πρέπει να πληρώσει για να παραμείνει εκτός φυλακής 140.000 ευρώ. «Να με ελαφρύνετε όσο μπορείτε.

Ζω με 1100 ευρώ το μήνα σύνταξη εγώ και η οικογένεια μου», είπε ο Τάσος Μαντέλης ζητώντας από το δικαστήριο το ποσό να μπει σε δόσεις και επιπλέον να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο αυτό που θα επιδικαστεί ως χρηματική ικανοποίηση του Δημοσίου.

Οι δικαστές αποφάσισαν να του χορηγηθεί η δυνατότητα πληρωμής των 140.000 ευρώ σε 32 μηνιαίες δόσεις ενω επιδίκασε 30.000 ευρώ, απαιτητά από όλους τους καταδικασθέντες, ως χρηματική ικανοποίηση του Δημοσίου.

Παράλληλα, ποσό περίπου 230.000 ευρώ του Τάσου Μαντέλη που είχε δεσμευτεί μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση, οι δικαστές αποφάσισαν να δοθεί ως ικανοποίηση στον ΟΤΕ και όχι στο Ελληνικό Δημόσιο όπως ζήτησε ο Τάσος Μαντέλης.

Αντίθετα, με τον Τάσο Μαντέλη, στη φυλακή θα οδηγηθεί το το άλλοτε μεγαλοστέλεχος της Siemens Ελλάς, Ηλιας Γεωργίου. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συνηγορος του 80χρονου, όπως είπε, θα ζητήσει αναίρεση της αποφασης από τον Άρειο Πάγο και άμεση αναστολή της ποινής. Επίσης, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τον Αριστείδη Μαντά, πρώην συνεργάτη του Τάσου Μαντέλη σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.