Αγωνιά ο Α.Τσοχατζόπουλος να (ξανα)βγεί απο την φυλακή

Αγωνιά ο Α.Τσοχατζόπουλος να (ξανα)βγεί απο την φυλακή

Το κατώφλι της εξόδου των φυλακών θα περάσει στις δυο το μεσημέρι ο Άκης Τσοχατζόπουλος αφού το πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκανε δεκτή την αίτηση για αποφυλάκιση που κατέθεσε ο πρώην υπουργός.

Οι συνήγοροι του 78χρονου πρώην υπουργού, Ι. Παγορόπουλος και Ι. Νικολάου επικαλέστηκαν στο δικαστήριο, τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

«Έχει σηκωθεί από το πρωί στις επτά. Με ενοχλεί συνέχεια στο τηλέφωνο, αγωνιά για να βγει. Τώρα θα του μεταφέρω ότι ήρθε το αποφυλακιστήριο και θα βγει έξω και θα είναι ελεύθερος. Έχει μεγάλη αγωνία. Η υγεία του είναι επιβαρυμένη, η κατάστασή του δεν είναι καθόλου καλή», δήλωσε ο κ. Νικολάου, ο ένας εκ των συνηγόρων του Άκη Τσοχατζόπουλου που έφθασε πριν από λίγα λεπτά στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού απ όπου αναμένεται σε λίγη ώρα να βγει ο πρώην ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

«Βρισκόμαστε εδώ ήρθε ώρα πλέον, είναι η τελευταία πράξη του δράματος, θα μπούμε μέσα και πιστευω σε καμία ώρα ο κ. Τσοχατζόπουλος θα είναι ελεύθερος να συνεχίσει τη νοσηλεία του σε κάποιο άλλο ίδρυμα που θα προσφέρει καλύτερες δυνατότητες από αυτό το οποίο βρίσκεται τώρα και ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά», δήλωσε ο κ. Παγορόπουλος, συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Όπως σημείωσε ο ίδιος στους δημοσιογραφους που αναμένουν στην είσοδο του «Αγίου Παύλου» την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού, ο κ. Τσοχατζόπουλος θα μεταβεί πρώτα στο διαμέρισμα του στο Χαλάνδρι και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να νοσηλευτεί.

«Δεν βγήκε για να κάνει διακοπές αλλά για να συνεχίσει μία νοσηλεία με καλύτερες προϋποθέσεις. Εύχομαι να πάνε όλα καλά γιατί βρίσκεται σε άθλια κατάσταση», εξήγησε.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος πρόκειται να παραμείνει εκτός φυλακής μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης που έχει καταθέσει μέσω των συνογόρων στον Άρειο Πάγο αναφορικά με την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του.

Να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό τον περασμένο Οκτώβριο σε κάθειρξη 19 ετών για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σχετικά με την προμήθεια των ρωσικών αντιεροπορικών συστημάτων Tor – M1 και τα γερμανικά υποβρύχια. Τότε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε κατά ένα μόλις έτος την ποινή που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα για την υπόθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την περασμένη Άνοιξη και συγκεκριμένα στις 4 Μαΐου του 2017 ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε αποφυλακιστεί και πάλι με περιοριστικούς όρους. Στις 31 Οκτωβρίου ωστόσο της ίδιας χρόνιας έπειτα από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οδηγήθηκε και πάλι στην φυλακή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.