Ν.Ανδρουλάκης: «Ο Ερντογάν ήθελε να κάνει άνοιγμα στην Ευρώπη γι’ αυτό απελευθέρωσε τους 2 στρατιωτικούς»

Ν.Ανδρουλάκης: «Ο Ερντογάν ήθελε να κάνει άνοιγμα στην Ευρώπη γι’ αυτό απελευθέρωσε τους 2 στρατιωτικούς»

Ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τοποθετήθηκε για το θέμα των 2 στρατιωτικών.

Στην αποφυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, στις σχέσεις τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, καθώς και στις εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, αναφέρθηκε μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, σημείωσε ότι η άποψή του από την αρχή ήταν «ότι ο Ερντογάν θα εκμεταλλευόταν την κράτηση τους και όταν ήθελε να κάνει ένα άνοιγμα στην Ευρώπη, θα τους ελευθέρωνε, ούτως ώστε να κάνει μια κίνηση καλής θέλησης. Το έκανε και είδαμε και την επικοινωνία που είχε αμέσως μετά με Ευρωπαίους ηγέτες, όπως τον Μακρόν».

Απαντώντας στο εάν πιστεύει ότι υπήρξαν ανταλλάγματα από την Ελληνική κυβέρνηση, ο Ευρωβουλευτής τους Κινήματος Αλλαγής, ανέφερε «δεν χρειάζονται ακόμα δεύτερες σκέψεις… ας μείνουμε στο θετικό, ότι αφέθηκαν ελεύθεροι και στην προσπάθειά του να κάνει μια κίνηση καλής θέλησης προς στην Ευρώπη».

«Τα ελληνοτουρκικά δεν έχουν λυθεί σε καμία των περιπτώσεων. Δεν έχουν λυθεί ούτε τα προβλήματα της Ελλάδας, ούτε της ΕΕ με την Τουρκία», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως είπε ο Ευρωβουλευτής «δεν μπορεί η Ελλάδα να κάνει τα στραβά μάτια στις παραβιάσεις. Πρέπει η Ευρώπη να βάλει κανόνες σε αυτή την σχέση. Το συμφέρον της Ελλάδας είναι να μείνουμε σε αυτή την κατάσταση με την Τουρκία (σσ. να βρίσκεται υπό ένταξη στην ΕΕ) και να μπουν κάποιοι όροι».

«Έχουμε μπροστά μας πάρα πολύ μεγάλες προκλήσεις, όπως τι θα γίνει με την ΑΟΖ στην Κύπρο», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι «εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και η Ευρώπη και ο αμερικανικός παράγοντας. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι πώς θα αντιμετωπίσουμε μια πρόκληση, ο Ερντογάν είναι απρόβλεπτος. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί».

Ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, αναφερόμενος στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, είπε ότι η Ευρώπη σχεδιάζει την δημιουργία Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, που θα συνδράμει σε τέτοιος περιπτώσεις, με δικά του αεροπλάνα και ελικόπτερα, κάποια από τα οποία μάλιστα, θα βρίσκονται στην Ελλάδα.

Όπως είπε ωστόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ήταν εισηγητής των Σοσιαλιστών για το συγκεκριμένο θέμα, όταν αυτό ήρθε προς ψήφιση, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ψήφισαν να προχωρήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, σημείωσε ότι η προσπάθεια που κάνει το Κίνημα Αλλαγής είναι να υπάρξει μια αλλαγή συσχετισμών στις επόμενες εκλογές, με μία «εναλλακτική πολιτική ατζέντα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.