ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σ.Δανέλλης: «Το Ποτάμι θα καταψηφίσει την απλή αναλογική»

Σ.Δανέλλης: «Το Ποτάμι θα καταψηφίσει την απλή αναλογική»

Τη θέση του Ποταμιού να καταψηφίσει τον νόμο για την απλή αναλογική που θα καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση, αν δεν αλλάξει κάτι ουσιαστικό στις επόμενες συνεδριάσεις της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, ξεκαθάρισε ο βουλευτής του κόμματος της αντιπολίτευσης Σπύρος Δανέλλης.

Ο κ. Δανέλλης ανέφερε ότι ταυτίζεται με τη θέση του κόμματός του και επανέλαβε πως το Ποτάμι θεωρεί ότι η υιοθέτηση του συστήματος απλής αναλογικής, χωρίς συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων και χωρίς άλλα εργαλεία, θα βάλει τη χώρα σε περιπέτειες.

«Δεν αντιλαμβανόμαστε το εκλογικό σύστημα μονάχα ως ένα εργαλείο ανάδειξης κυβέρνησης, αλλά και ως ένα συνολικότερο εργαλείο άρσης πολλών παθογενειών λειτουργίας του πολιτικού συστήματος», τόνισε ο κ. Δανέλλης και πρόσθεσε ότι αυτή η συγκυρία και η οικονομική και η πολιτική πραγματικότητα που διέρχεται η χώρα δεν επιτρέπουν ούτε μία ημέρα ακυβερνησίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μονάχα η υιοθέτηση της απλής αναλογικής δεν λύνει αυτό το μεγάλο πρόβλημα της κυβερνησιμότητας και μάλιστα τη σύνθεση μίας κυβέρνησης, η οποία θα μπορεί να συνεννοείται, που θα έχει μία συνάφεια», σημείωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.