Σ.Θεοδωράκης: Ζήτησε τη διερεύνηση των καταγγελιών για τις άτυπες επαναπροωθήσεις Τούρκων πολιτών

Σ.Θεοδωράκης: Ζήτησε τη διερεύνηση των καταγγελιών για τις άτυπες επαναπροωθήσεις Τούρκων πολιτών

Τη διερεύνηση των καταγγελιών που αφορούν τις άτυπες επαναπροωθήσεις Τούρκων πολιτών που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης από την Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, κυρία Ξένη Δημητρίου, με την οποία συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Εξερχόμενος από την εισαγγελεία ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι πληροφορίες αλλά και οι καταγγελίες από Ενώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για πολίτες της Τουρκίας που προσπαθούν να ζητήσουν άσυλο στη χώρα μας αλλά μυστικά και άτυπα τους επιστρέφουν κάποιοι στα τουρκικά εδάφη. Το αποτέλεσμα είναι κάποιοι απ΄αυτούς να καταλήγουν στις τουρκικές φυλακές. Ετοιμάσαμε ένα μεγάλο φάκελο με τις καταγγελίες και τις δώσαμε στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, την κυρία Δημητρίου, συζητήσαμε τα στοιχεία, μας διαβεβαίωσε ότι θα δει πολύ προσεκτικά την υπόθεση, η οποία μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στη χώρα μας και μπορεί να δυσφημίσει την Ελλάδα σε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, όπως είναι το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και μας είπε ότι τις επόμενες ώρες και μέρες θα μελετήσει το φάκελο και θα προχωρήσει στις δικές της ενέργειες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευαν ο επίτιμος Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου και ειδικός σύμβουλος του επικεφαλής σε θέματα Δικαιοσύνης Βασίλης Μαρκής, ο πρέσβης ε.τ., σύμβουλος του επικεφαλής σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Γιώργος Κακλίκης καθώς και ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Τσιόδρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.