Ποτάμι: Η αμφισβήτηση των αποφάσεων ανώτατων δικαστηρίων δείχνει έλλειψη σεβασμού στην διάκριση των εξουσιών

Ποτάμι: Η αμφισβήτηση των αποφάσεων ανώτατων δικαστηρίων δείχνει έλλειψη σεβασμού στην διάκριση των εξουσιών

Οι συνεχείς επιθέσεις υπουργών κατά δικαστών και η διαρκής αμφισβήτηση των αποφάσεων των ανώτατων δικαστηρίων θέτουν ζήτημα λειτουργίας της Δημοκρατίας στη χώρα, επισημαίνει το Ποτάμι.

Παράλληλα, σημειώνει ότι όταν μία κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους θεσμούς ως εμπόδια, δείχνει ότι διακατέχεται από ολοκληρωτική νοοτροπία.

Ακόμη, το Ποτάμι τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του οφείλουν να αντιληφθούν ότι στις δημοκρατίες υπάρχει διάκριση εξουσιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ποταμιού:

«Οταν μια κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους θεσμούς ως εμπόδια, δείχνει ότι διακατέχεται από ολοκληρωτική νοοτροπία. Η διαρκής αμφισβήτηση των αποφάσεων των ανωτάτων δικαστηρίων και οι συνεχείς επιθέσεις υπουργών κατά δικαστών, δείχνουν έλλειψη σεβασμού στη διάκριση των εξουσιών και θέτουν ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας στη χώρα. Είναι γνωστή η προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τη δικαιοσύνη μέσω ανάδειξης προσώπων προσκείμενων σε αυτήν.

Είναι γνωστές επίσης ακόμη και οι προσωπικές επιθέσεις κατά δικαστών μέσω του κομματικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ. Οφείλει να αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του ότι στις δημοκρατίες λειτουργούν θεσμοί και υπάρχει διάκριση των εξουσιών. Η λογική «έχουμε την κυβέρνηση πρέπει να πάρουμε την εξουσία» δηλαδή να θέσουμε υπό τον έλεγχό μας τα πάντα,ισχύει σε δικτατορικά καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκές χώρες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.