Επίσκεψη του Σ.Θεωδοράκη στη Σαλαμίνα για την καταστροφική πετρελαιοκηλίδα (φωτό)

Επίσκεψη του Σ.Θεωδοράκη στη Σαλαμίνα για την καταστροφική πετρελαιοκηλίδα (φωτό)

Αυτοπροσώπως στη Σαλαμίνα βρέθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης σήμερα το μεσημέρι, ώστε α διαπιστώσει ιδίοις όμασι την οικολογική καταστροφή που βρήκε το νησί.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μετέβη στο νησί με σκάφος του Λιμενικού, όπου ενημερώθηκε εν πλω για την κατάσταση που επικρατεί στις πληγείσες περιοχές από τον αρχηγό του Λιμενικού Αντιναύαρχο Σταμάτιο Ράπτη, ενώ είχε και τηλεφωνική συνομιλία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Στη Σαλαμίνα συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου και με τοπικούς παράγοντες. Μαζί με τον βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά, συνομίλησαν με τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της οικολογικής καταστροφής που έχει προκληθεί από την πετρελαιοκηλίδα. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την περιοχή Κυνόσουρα Σαλαμίνας μαζί με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Σαλαμίνας Ιωάννη Σκιαθίτη και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σεληνίων Γιώργο Επιτρόπουλο.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά το τέλος της επίσκεψής του δήλωσε:

«Είναι προφανές ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και ότι οι κάτοικοι είναι πολύ θυμωμένοι γι΄αυτό που συνέβη και που διαταράσσει τη ζωή τους -και την επιχειρηματική τους δραστηριότητα αλλά και τη διασκέδασή τους. Μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Κάποια γίνονται με καθυστέρηση, αλλά ο πανικός δεν είναι η λύση. Μιλήσαμε με τη Δήμαρχο και θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επικοινωνία για το πώς θα μπορούσαμε να πιέσουμε για καλύτερες και γρηγορότερες αποφάσεις. Δεν πρέπει να παραμεληθεί η Σαλαμίνα. Προφανώς υπάρχουν και άλλα μέτωπα, αλλά αυτό το νησί που έχει τόσα προβλήματα και είναι πάντα περικυκλωμένο από πιθανές οικολογικές “βόμβες”, θα πρέπει να έχει την προσοχή μας. Εμείς θα είμαστε εδώ. Θα προσπαθήσουμε, θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε την κυβέρνηση, αλλά πάνω από όλα δεν πρέπει να δώσουμε μια αρνητική εικόνα της ευρύτερης περιοχής -σε όλους αυτούς που καραδοκούν και μιλούν για ένα κατεστραμμένο Σαρωνικό.Μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα τις επόμενες μέρες. Εμείς θα είμαστε εδώ. Θα πιέσουμε για να παρθούν σωστές και γρήγορες λύσεις και να μειώσουμε τη ζημιά που έχει γίνει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Δήμαρχος Σαλαμίνας απηύθυνε έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές να μην αποχωρήσουν οι δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά να ενισχυθούν και να βοηθήσουν ώστε να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των ακτών το συντομότερο δυνατόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.