Η επίσκεψη του Σ.Θεοδωράκη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Η επίσκεψη του Σ.Θεοδωράκη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Επίσκεψη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Σταύρος Θεοδωράκης για να συναντηθεί με τη Διοίκηση του νοσοκομείου, καθώς και με γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους εργαζόμενους.

Όπως τόνισε, μιλώντας στους εργαζόμενους, η συμπαράστασή του στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής είναι δεδομένη και αμέριστη.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεναγήθηκε στο τμήμα πληροφορικής, καθότι το νοσοκομείο έχει καταργήσει πλέον τον χάρτινο φάκελο του ασθενή και προσφέρει πλέον ψηφιακή απεικόνιση του. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το τμήμα πυρηνικής ιατρικής, ενώ συνομίλησε και με ασθενείς που βρίσκονται σε θεραπεία για την αντιμετώπιση νεοπλασίας.

Τέλος, επισκέφθηκε τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και έδωσε τα συγχαρητήριά του στους εργαζόμενους της μονάδας που σε μόνιμη βάση αγωνίζονται για τη ζωή των 25 νεογνών που περιθάλπονται εκεί. Ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε το υπουργείο Υγείας να ανταποκριθεί στα αιτήματα του νοσοκομείου που εξυπηρετεί το 40% των ιατρικών αναγκών της Μακεδονίας, ζητώντας –ανάμεσα στα άλλα- να επιτραπεί η λειτουργία απογευματινών χειρουργείων, κάτι που θα εξαφάνιζε τη λίστα αναμονής για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.
Συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της ομάδας επικοινωνίας του Γιάννη Κωνσταντινίδη, ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε ανάμεσα σε άλλους με τον Πρόεδρο του νοσοκομείου Βασίλη Παπά, τη διευθύντρια ποιοτικού ελέγχου Λιάνα Μιχαηλίδου, τη διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών Βασιλική Σούμπαση-Γρίβα και τον Αναπληρωτή Καθηγητή του ΑΠΘ και γιατρό στο Πανεπιστημιακό Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής Ευστάθιο Μωραλίδη.

Τη δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη κατέγραψαν οι συνεργάτες του όπως είχαν κάνει και στις Βρυξέλλες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ήρθα σήμερα να γνωρίσω ένα μικρό χωριό 1500 ανθρώπων. Άνθρωποι που εργάζονται νύχτα και μέρα για την υγεία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Συνάντησα γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς, πληροφορικούς, τεχνολόγους, ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά τους με μεράκι και έρχονται και βρίσκουν λύσεις. Τέτοιους ανθρώπους χρειαζόμαστε στο δημόσιο, τέτοιους ανθρώπους χρειάζεται η χώρα μας. Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου είναι ένα παράδειγμα του τι μπορεί να πετύχει η διοίκηση ενός δημόσιου οργανισμού, όταν απελευθερωθεί από τα δεσμά του κομματικού κράτους. Και θα πρέπει το υπουργείο Υγείας άμεσα να ανταποκριθεί στα λογικά αιτήματα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Ένα θα σας πω: αν τα χειρουργεία λειτουργήσουν και το απόγευμα, όπως ζητούν οι γιατροί, η λίστα αναμονής για σοβαρές επεμβάσεις θα εξαφανιστεί. Δεν είναι αμαρτία; Γιατί να καθυστερούμε άλλο και να παίζουμε με την υγεία εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας;»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.