Σ. Λυκούδης: Αποκρουστική μορφή έννομης ληστείας η υπερφορολόγηση της κοινωνίας

Σ. Λυκούδης: Αποκρουστική μορφή έννομης ληστείας η υπερφορολόγηση της κοινωνίας

Σε «φορολογικό τάφο» υποστήριξε ο κ. Σπύρος Λυκούδης ότι οδηγεί η κυβέρνηση την κοινωνία εκτιμώντας παράλληλα πως και ο προϋπολογισμός για το 2018 θα έχει υφεσιακό αποτύπωμα.Απαντώντας στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βέττα που επέμεινε ότι το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι η υπερφορολόγηση, αλλά η υποφορολόγηση διαφόρων κοινωνικών ομάδων, αντέτεινε ότι το 13,4% των φορογουμένων καταβάλει το 63% των φόρων.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού χαρακτήρισε την εξοντωτική φορολόγηση της μεσαίας τάξης «αποκρουστική μορφή έννομης ληστείας, αλλά και καθαρή πολιτική εξαθλίωσης». Απαντώντας δε στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βέττα που επέμεινε ότι το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι η υπερφορολόγηση, αλλά η υποφορολόγηση διαφόρων κοινωνικών ομάδων, αντέτεινε ότι το 13,4% των φορογουμένων καταβάλει το 63% των φόρων.

«Η κυβέρνηση αφού έσκαψε το φορολογικό τάφο των πολιτών επαίρεται για το δήθεν κοινωνικό μέρισμα που δεν προκύπτει βεβαίως από κάποια ανάπτυξη, αλλά από την υπερφορολόγηση και τη μείωση των δημόσιων δαπανών» δήλωσε και πρόσθεσε ότι η συνταγή των πλεονασμάτων είναι η «φτωχοποίηση».
Ο κ. Λυκούδης ενέταξε το success story της κυβέρνησης για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια στην προσπάθεια να δημιουργηθεί για ψηφοθηρικούς λόγους ένα κλίμα τεχνητής αισιοδοξίας, την ώρα που όπως είπε η φτώχεια καλπάζει και η εργασιακή ζούγκλα οργιάζει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έκλεισε την ομιλία του με αναφορές στο νέο εγχείρημα της κεντροαριστεράς τονίζοντας ότι η χώρα έχει άμεση ανάγκη από ένα νέο ισχυρό ρεύμα εκσυγχρονισμού και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων αντιμέτωπο με τον αριστερό εθνολαϊκισμό και τις συντηρητικές επιλογές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.