Σ.Θεοδωράκης: Να σταματήσει η εμπλοκή υπουργών στο έργο της Δικαιοσύνης

Σ.Θεοδωράκης: Να σταματήσει η εμπλοκή υπουργών στο έργο της Δικαιοσύνης

Να διαλευκανθεί η υπόθεση Novartis ζήτησε από το βήμα της συνεδρίασης ΜΕ.ΣΥ.Α., δηλαδή της Κ.Ε. του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του κόμματος ήταν ξεκάθαρος για τον τρόπο που χειρίζεται το ζήτημα η κυβέρνηση εμπλέκοντας πολιτικά πρόσωπα χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι οι αντίπαλοι της είναι ένοχοι, επειδή απλώς είναι αντίπαλοι. Οι πολίτες όμως θέλουν στοιχεία, αποδείξεις και τεκμήρια. Θα ζήσουν για μερικές μέρες, μια καταιγίδα από καταγγελίες, φήμες, διαρροές, βρισιές, λάσπη, μηχανορραφίες, στοιχεία που δεν θα ξέρεις αν είναι αληθινά ή κατασκευασμένα, και τελικά θα σηκώσουν τα χέρια ψηλά μη μπορώντας να ξεχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα. Αυτό άλλωστε, βολεύει ως ύστατη λύση και τους κυβερνώντες. Μπορεί να μην έχουμε ενόχους, αλλά δεν θα έχουμε και αθώους, θα έχουμε μόνο σκιές! Και αυτό είναι το χειρότερο για μια κοινωνία που δεν αντέχει να βλέπει άλλες σκιές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης ζητώντας:

Να σταματήσει η αντισυνταγματική εμπλοκή υπουργών και λοιπών κυβερνητικών, κομματικών και εξωθεσμικών παραγόντων στο έργο της Δικαιοσύνης. Παρακρατικές μέθοδοι και επιλεκτικές στοχοποιήσεις δεν θα γίνουν αποδεκτές,

Να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες και οι βουλευτές-ανακριτές να ενημερωθούν για το σύνολο της αλληλογραφίας και των επαφών, μεταξύ των ελληνικών αρχών και των αμερικανικών υπηρεσιών, που διερευνούν εδώ και χρόνια το σκάνδαλο Novartis.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε πως η ζημιά φτάνει τα 3 δισεκ. ευρώ και πρότεινε «να αναζητήσουμε τις δικαστικές και πολιτικές ευθύνες, δίχως να χαριστούμε σε κανέναν».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεπεράσει τη κρίση και τις παθογένειες απαιτείται τόλμη και ευθύνη απ΄όλους στέλνοντας μήνυμα στις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις που μετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής. «Το Κίνημα Αλλαγής ή θα υπάρξει ως Κίνημα τόλμης κι ευθύνης ή δεν θα υπάρξει. Θέλουμε μια συμμαχία, που δίνει δύναμη στις λύσεις. Μια συμμαχία, που σπάει τους κομματικούς μηχανισμούς. Μια συμμαχία χωρίς επετηρίδα. Τα παλιά αναγνωστικά της πολιτικής δεν λένε τίποτε πια γι’ αυτά που ζούμε. Είμαστε λοιπόν διατεθειμένοι να γράψουμε νέες σελίδες; Τις επόμενες εβδομάδες, τους επόμενους μήνες θα φανεί. Δέκα χρόνια μετά την κρίση, κάποιοι συνεχίζουν να βρίσκουν σιγουριά στο παρελθόν» τόνισε.

Για τον κ. Θεοδωράκη το μέτωπο σε κάθε αντίληψη όσων θέλουν με αφορμή το Σκοπιανό να εκμεταλλευτούν τις κινητοποιήσεις για δικό τους όφελος είναι αδιαπραγμάτευτο. «Αυτοί που θέλουν να συνυπάρξουν στις νέες πλατείες με τους εθνικιστικά αγανακτισμένους δεν είναι σύμμαχοι μας, είτε λέγονται κεντρώοι, είτε λέγονται κεντροαριστεροί, είτε λέγονται κεντροδεξιοί».

Επί της ουσίας της διαπραγμάτευσης για το όνομα της ΠΓΔΜ ο επικεφαλής του Ποταμιού τάχθηκε υπέρ της αποδοχής του όρου Γκόρνα-Μακεντόνιγια. «Ζητάμε να αλλάξουν τα σχολικά τους βιβλία, να απαλλαχθούν από αλυτρωτισμούς, αλλά όταν αυτά γίνουν θα δώσουμε τα χέρια, γιατί όπως έλεγε ο Καμύ: «Αγαπώ υπερβολικά την πατρίδα μου για να είμαι εθνικιστής», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε τόλμη και ευθύνη και στην οικονομία και τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα με αιχμή τη Δημόσια Διοίκηση και την Παιδεία ασκώντας έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ για την πολιτική που ακολουθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.