Ξεκινά η συζήτηση για την φαρμακευτική κάνναβη- Στην επιτροπή ζήτησαν Γ. Παπανδρέου και Ν. Καρανίκα

Ξεκινά η συζήτηση για την φαρμακευτική κάνναβη- Στην επιτροπή ζήτησαν Γ. Παπανδρέου και Ν. Καρανίκα

Ο βουλευτής από Το Ποτάμι, Γρηγόρης Ψαριανός κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τους φορείς που θα κληθούν στο νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη πρότεινε τον Γιώργος Παπανδρέου για την επιτροπή που θα συστηθεί.

Η συζήτηση επί του ν/σ ξεκινά σήμερα στη Βουλή.

Ο κ. Ψαριανός ζήτησε να κληθεί στην επιτροπή ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος όπως είπε γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο και μπορεί να πει πράγματα που είναι πολύ χρήσιμα.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιάσωνας Φωτήλας γέλασε στην πρόταση του κ. Ψαριανού ωστόσο φαίνεται ότι ο βουλευτής του ποταμιού εννοεί πολύ σοβαρά αυτή την πρόταση γιατί γύρισε και του απάντησε «Κύριε Φωτήλα μη γελάτε, είναι πολύ σοβαρό αυτό που λέω».

Μεταξύ άλλων ακούστηκε και το όνομα του Νίκου Καρανίκα, συνεργάτη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και σύμβουλος στρατηγικών θεμάτων της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται δε, ότι ο κ. Παπανδρέου, αλλά και ο κ. Καρανίκας, επισκέφτηκαν πρόσφατα έκθεση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας για την ιατρική και τη βιομηχανική χρήση κάνναβης.

Μετά την επίσκεψή του ο κ. Παπανδρέου εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση:

«Η αναμόρφωση του τοπίου γύρω από τα ναρκωτικά έχει αργήσει πολλές δεκαετίες. Το παράδειγμα της ιατρικής κάνναβης, είναι σημαντικό.

Προκειμένου να ικανοποιηθεί ένα ταμπού γύρω από τη χρήση της, έχουμε:

– κυκλώματα παράνομης καλλιέργειας και εμπορίας από τη μία, με ανεξέλεγκτο προϊόν, ως προς την πιστοποίησή του και

– τεράστιες δυνάμεις της αστυνομίας, του λιμενικού, του σωφρονιστικού συστήματος και άλλων φορέων από την άλλη, να αφιερώνονται στην καταστολή.

Όλο αυτό, είναι ένα πολύ δαπανηρό και ακριβό σπιράλ αρνητικών που μπορεί να λυθεί μέσα από τη νομιμοποίηση, την πιστοποίηση και τη νόμιμη καλλιέργεια και διάθεση της ιατρικής κάνναβης, με ευεργετικά αποτελέσματα, τόσο για όσους τη χρειάζονται, αλλά και για τους νόμιμους καλλιεργητές, τους γεωργούς και φυσικά την οικονομία και τη θέση της Ελλάδας στη διεθνή φαρμακευτική αγορά.

Είναι αυτονόητο να στηρίζω σήμερα τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται προς αυτή την κατεύθυνση και στη χώρα μας, όπως κάνω σε διεθνές επίπεδο, μέσα από τη Διεθνή Επιτροπή για τα Ναρκωτικά (GCDP) και τη Σοσιαλιστική Διεθνή. Η αντίληψη για την ιατρική κάνναβη όπως και την αντιμετώπιση του ζητήματος της αποποινικοποίησης της χρήσης αλλάζει παγκοσμίως και η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι ουραγός.

Μακάρι αυτή η προσπάθεια να μην μείνει εδώ, αλλά να οδηγήσει σε όποιες άλλες αλλαγές απαιτούνται και σε ό,τι αφορά τις άλλες κατηγορίες ναρκωτικών ουσιών, όπως είναι τα οπιούχα, που είναι μία ραγδαία αυξανόμενη μάστιγα διεθνώς. Στόχος είναι να καταπολεμηθεί η εγκληματική δράση γύρω από τα ναρκωτικά και ο χορός δισεκατομμυρίων που συνδέεται με αυτήν, ενώ παράλληλα να υποστηριχθούν οι ασθενείς, όσοι είναι εξαρτημένοι και χρειάζονται την αρωγή μας, αντί της τιμωρίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μία πραγματικά προοδευτική αλλαγή της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά μπορεί να μειώσει δραματικά το οικονομικό και το κοινωνικό κόστος, με πολιτικές ανθρώπινες προς όσους χρειάζονται τη στήριξή μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.