Σ. Θεοδωράκης: «Ναι» στην αποποινικοποίηση της κάνναβης -Καλλιέργεια ακόμα και στο μπαλκόνι

Σ. Θεοδωράκης: «Ναι» στην αποποινικοποίηση της κάνναβης -Καλλιέργεια ακόμα και στο μπαλκόνι

Κατά τη συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου για την αποποινικοποίηση της κάνναβης στη χώρας μας, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ της χρήσης της ακόμα και για… ψυχαγωγικούς λόγους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το Ποτάμι θα υπερασπιστεί αυτό το πρώτο βήμα που γίνεται με το νομοσχέδιο και προτείνουμε μετά από ένα χρόνο δοκιμαστικής εφαρμογής να συζητήσουμε μεθοδικά και με στοιχεία για την αποποινικοποίηση και της ψυχαγωγικής κάνναβης και την χρήση της από τους ενήλικες. Να μην συνεχίζουμε να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στην ανεξέλεγκτη και παράνομη διακίνηση χασίς. Η χρήση κάνναβης δεν δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από την συστηματική χρήση αλκοόλ».

Μάλιστα ο κ. Θεοδωράκης έδωσε στοιχεία από τις αναλύσεις που γίνονται στα λήμματα της Ψυττάλειας όσον αφορά τη χρήση κάνναβης.

«Τα αστικά λύματα της Αθήνας που καταλήγουν στην Ψυττάλεια στις αναλύσεις του 2015, του 2016 και του 2017 μαρτυρούν ότι περίπου το 12% του πληθυσμού της Αθήνας κάνει συστηματικά χρήση κάνναβης. Κάθε βδομάδα καταναλώνονται στην Αθήνα από 380 ως 450 kg προϊόντων κάνναβης, δηλαδή κάθε μέρα 60 με 70 kg. Γι’ αυτό μιλάω για υποκρισία».

Ο κ. Θεοδωράκης επιτέθηκε στους βουλευτές των κομμάτων που τάχθηκαν κατά του νομοσχεδίου.

«Περίμενα περισσότεροι βουλευτές να τολμήσουν να πάρουν μία θέση συμβατή με τις πράξεις τους, συμβατή με τα πιστεύω των ψηφοφόρων τους, και συμβατή με την εξέλιξη. Γελάνε οι τοπικές κοινωνίες με τις απόψεις κάποιον βουλευτών εναντίον του χασίς και γελάνε γιατί στις τοπικές κοινωνίες γνωρίζονται πολύ μεταξύ τους. Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένει και εδώ οπισθοδρομική και δέσμια του κομματικού συμφέροντος».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπεραμύνθηκε της χρήσης ιατρικής κάνναβης και μάλιστα και της καλλιέργειας γι’ αυτή την χρήση ακόμη και στο μπαλκόνι. «Πρέπει να επιτρέψουμε την χρήση της ιατρικής κάνναβης να προσφέρουμε αξιοπρέπεια στους πολίτες που την έχουν ανάγκη. Τα οφέλη της κάνναβης είναι περισσότερα από τις ανεπιθύμητες ενέργειες σε μια σειρά από αρρώστιες όπως η επιληψία, η ανορεξία στο HIV η ναυτία που σχετίζεται με την χημειοθεραπεία, στην σκλήρυνση κατά πλάκας και λοιπά. Θα έπρεπε το νομοσχέδιο να έχει μία πρόβλεψη για την προσωπική καλλιέργεια όσον αφορά την ιατρική χρήση κάνναβης. Πρέπει να συγκρουστούμε με τα κυκλώματα προώθησης ναρκωτικών που θησαυρίζουν με το παράνομο εμπόριο. Τόλμη και ευθύνη ζητούν από μας οι πολίτες. Η νόμιμη χρήση της κάνναβης δεν θα δημιουργήσει προβλήματα εάν είμαστε προσεκτικοί μελετημένοι και με ελέγχους. Στην Ολλανδία το όριο για την προσωπική καλλιέργεια έχει τεθεί στα 5 φυτά ανά χρήστη με αυστηρούς κανόνες που θα αποτρέπουν την πρόσβαση στους ανήλικους και κατά συνέπεια την χρήση από ανηλίκους. Η εξάπλωση τα σχόλια είναι πολύ μεγάλη και το χτύπημα των κυκλωμάτων έχει γίνει πάρα πολύ δύσκολο καθώς οι ίδιοι οι μαθητές διακινούν μικροποσότητες. Κανένα πρόβλημα δεν θα λυθεί αν κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα, κανένα πρόβλημα δεν θα λυθεί εάν βάλουμε έναν αστυνόμο έξω από κάθε σχολείο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.