ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σ. Λυκούδης: «Με ανησυχούν τ επίπεδα επιθετικότητας του Ερντογάν»

Σ. Λυκούδης: «Με ανησυχούν τ επίπεδα επιθετικότητας του Ερντογάν»

Ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», τόνισε για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας πως «χρειάζεται μια ψυχραιμία από πλευράς ελληνικής πολιτικής».

«Ευτυχώς, υπάρχει για την ώρα -και ελπίζω ότι θα συνεχιστεί- μια ψύχραιμη αντιμετώπιση των ζητημάτων, γιατί ξέρετε το θέμα είναι να μην γίνει το ατυχές γεγονός», σημείωσε ο κ. Λυκούδης και αναφέρθηκε και στη στάση που τηρεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το τελευταίο διάστημα.

«Είναι υπερβολικά προκλητικός, σε βαθμό που νομίζω ότι αποτελεί και μια σχετική έκπληξη, τουλάχιστον εμένα με εκπλήσσει», είπε ο κ. Λυκούδης, επισημαίνοντας πως η φράση που ο κ. Ερντογάν χρησιμοποίησε στην ιστορική αναφορά του για τη μάχη στο Σαγγάριο «είναι εκτός ορίων» και πως ο Τούρκος πρόεδρος «έχει περάσει σε επίπεδα επιθετικότητας […] και αυτό το πράγμα εμένα μου δημιουργεί ανησυχίες».

Ο βουλευτής του Ποταμιού σχολίασε και την επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, για να συζητήσουν την πρόταση που έχει καταθέσει ο κ. Θεοδωράκης σχετικά με τη διευρεύνηση της δυνατότητας συγκρότησης Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Σε ερώτηση για σενάρια που υπονοούν άλλες σκοπιμότητες, ο κ. Λυκούδης απάντησε: «Επιχειρούνται -καλώς ή κακώς, δεν έχει σημασία- και δίνονται άλλες ερμηνείες στο ζήτημα. Γιατί πάει (ο Σταύρος Θεοδωράκης); Μήπως πάει για να στηρίξει τον Τσίπρα; Μήπως πάει να για να μπει στην κυβέρνηση; Μήπως πάει για να φύγει ο Καμμένος και να μπει αυτός; Θέματα, τα οποία ο Θεοδωράκης στις δηλώσεις του, τις προχθεσινές και τις σημερινές, τα διαψεύδει», είπε ο κ. Λυκούδης.

«Επομένως», πρόσθεσε, «θα έλεγα να δούμε το ζήτημα αντικειμενικά, έτσι όπως εμφανίζεται, δηλαδή μια συνάντηση ενός αρχηγού κόμματος με τον πρωθυπουργό, γύρω από ένα θέμα, που έχει σχέση με μια πρόταση του κ. Σταύρου Θεοδωράκη. Αν το δούμε έτσι δεν υπάρχει θέμα. Εάν αρχίσουμε τις ερμηνείες, προφανώς προκύπτουν ζητήματα».

Σε ερώτηση αν υπάρχει ζήτημα αντιδράσεων για τη συνάντηση αυτή, ενόψει και της συγκρότησης του Κινήματος Αλλαγής, στον οποίο συμμετέχει το Ποτάμι, ο κ. Λυκούδης απάντησε ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι «καταρχήν στη γέννηση του, στην αφετηρία του» και ότι «έτσι όπως σήμερα εξελίσσονται τα θέματα για τη συγκρότησή του, δεν αποκλείει τη λειτουργία, είναι απολύτως συμφωνημένη και η λειτουργία των κομμάτων, ή των κινήσεων που το συναπαρτίζουν. Επομένως, μέχρι να γίνει μια διαδικασία και να ολοκληρωθεί και να προχωρήσει και να γίνει ένας συγκροτημένος ένας νέος ενιαίος φορέας, κτλ, δεν αυτοκαταργούνται όσοι συμμετέχουν για τη συγκρότηση του».

Ο κ. Λυκούδης σημείωσε ότι θεωρεί «χρήσιμη» τη συζήτηση για τη διερεύνηση του εάν μπορεί να συγκροτηθεί ένα τέτοιο όργανο, παρά τις επιφυλάξεις για το εάν θα το επέτρεπε ο τρόπος που λειτουργεί το πολιτικό σύστημα. Πρόσθεσε ότι ο κ. Θεοδωράκης έχει καταθέσει την πρόταση αυτή, εδώ και ενάμιση χρόνο, αλλά προσκλήθηκε τώρα σε συνάντηση από τον πρωθυπουργό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εγώ δεν αμφισβητώ ότι και το timing έχει σημασία και η πολιτική επιλογή που κάνει ο πρωθυπουργός τώρα έχει σημασία και ενδεχομένως και οι δικές του πολιτικές σκοπεύσεις για να διαφοροποιήσει λίγο την ατζέντα έχουν σημασία, όλα έχουν σημασία, από τη μια μεριά», είπε ο κ. Λυκούδης και συνέχισε: «Από την άλλη μεριά υπάρχει και μια κλασική λειτουργία των κοινοβουλευτικών μας δεδομένων. Δηλαδή, ο πρωθυπουργός καλεί τον αρχηγό ενός κόμματος για να κουβεντιάσουνε. Η λογική “δεν έρχομαι” είναι λίγο έξω από τα κλασικά και τα δεδομένα, κατά τη γνώμη μου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.