Σ. Θεοδωράκης: «Ο Ερντογάν θέλει να κάνει τον νταή στην περιοχή»

Σ. Θεοδωράκης: «Ο Ερντογάν θέλει να κάνει τον νταή στην περιοχή»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης άσκησε σκληρή κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά ζητήματα, λέγοντας πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αλλά ταυτόχρονα να είμαστε και αποφασισμένοι.

Μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ για όλα τα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, χαρακτήρισε «έγκλημα» το ότι η κυβέρνηση έχει διπλή γλώσσα που στα εθνικά και τα μεγάλα εξωτερικά ζητήματα. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως είναι επικίνδυνο ο καθένας να ετεροπροσδιορίζεται μέσα σε μια κυβέρνηση κι όλοι πρέπει να υποστηρίζουν την εθνική γραμμή. «Μια κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει διαφορετικές φωνές στα εθνικά θέματα. Αν δεν δίνουμε ένα σαφές μήνυμα προς τους τρίτους για το Μακεδονικό, την Τουρκία, τα μεγάλα εξωτερικά θέματα, είναι επικίνδυνο για τη χώρα», τόνισε.

Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο λόγω της ρητορικής του Τούρκου Προέδρου. «Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι “μεθυσμένος” και οι κινήσεις του φανερώνουν ότι θέλει να κάνει τον νταή στην περιοχή», είπε και προσέθεσε πως «γι΄ αυτό πρέπει στα εθνικά να είμαστε όλοι πιο μετρημένοι και αυτό γίνεται όταν είμαστε στο ίδιο τραπέζι».

Στην παρατήρηση ότι η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπου τέθηκε επί τάπητος η συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας δυσαρέστησε κάποιους, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε πως «δεν ήρθα στην πολιτική για να είμαι ευχάριστος, ήρθα για να είμαι χρήσιμος. Το πρόβλημα με τον Ερντογάν δεν θα λυθεί εύκολα και γι΄ αυτό ζήτησα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, αλλά και συνεννόηση όλου του πολιτικού συστήματος».

Αναφερόμενος στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε ότι η ψηφοφορία για το ζήτημα θα εξαρτηθεί από την πρόταση που θα υπάρξει, ενώ τόνισε ότι το Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής κρατούν ενιαία στάση επιθυμώντας την επίλυσή του με μια σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, αλλά με συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τη μεριά των Σκοπίων.

Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών, ο Σταύρος Θεοδωράκης διευκρίνισε πως συμφωνεί με τη μειοψηφία των ανωτάτων δικαστικών, καθώς έβαλαν τα πράγματα στη σωστή τους θέση. Όπως είπε: «Έλληνας δεν είναι σήμερα μόνο ο Ορθόδοξος. Υπάρχουν και Καθολικοί Έλληνες». Υπογράμμισε ότι η διδασκαλία των θρησκευτικών στο σχολείο δεν πρέπει να είναι πια κατήχηση, αλλά γνώση, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη διαχωρισμού κράτους- Εκκλησίας.

«Πρέπει η Εκκλησία να αποφασίσει να ασχολείται με τα του οίκου της και να ασχολείται η κοινωνία με αυτούς που εκλέγει με τα υπόλοιπα ζητήματα. Έτσι θα συμβιώνουμε καλύτερα, αφού δεν θα μπαίνει ο ένας στα χωράφια του άλλου» είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά στο Κίνημα Αλλαγής, υπογράμμισε ότι κεντρικός στόχος είναι η χώρα να αποκτήσει ένα στέρεο τρίτο «πόδι», το Κίνημα Αλλαγής να αναδειχθεί ως ο μεγάλος τρίτος πόλος, Τόνισε δε ότι παρ΄ όλες τις μικρές διαφωνίες που είναι λογικό να υπάρχουν, καθώς ΔΗΣΥ και Ποτάμι είναι δύο διαφορετικά κόμματα, «έχουμε βρει τις ισορροπίες μας, είμαστε ενωμένοι και στα μεγάλα ζητήματα και στις προτεραιότητες που θέτουμε έχουμε συμφωνήσει όλοι», ενώ μιλώντας για μετεκλογικές συνεργασίες ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε πως «δεν θα είμαστε δεκανίκια ούτε της δεξιάς λύσης ούτε της λύσης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.