Δημήτρης Τσιόδρας: «Η συζήτηση για σοσιαλδημοκρατικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τους αναλυτές»

Δημήτρης Τσιόδρας: «Η συζήτηση για σοσιαλδημοκρατικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τους αναλυτές»

«Η συζήτηση για «σοσιαλδημοκρατικοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ αφορά περισσότερο τους αναλυτές και λιγότερο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής και εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας και υποστηρίζει ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ «αντί για μια σύγχρονη, αξιοκρατική διοίκηση στήνει το δικό του πελατειακό κράτος. Οι κινήσεις του στη Δικαιοσύνη παραπέμπουν στην Πολωνία και την Ουγγαρία κι όχι σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος και στην Παιδεία, αντί για βήματα εκσυγχρονισμού επιστρέφουμε σε ρυθμίσεις που απηχούν ιδεολογικά στερεότυπα της δεκαετίας του ’80» και ρωτά «τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία;».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ τονίζει ότι οι Ευρωπαίοι «για πρώτη φορά είχαν μια κυβέρνηση που πέρασε χωρίς μεγάλες αντιδράσεις μέτρα που είχαν ζητήσει από προηγούμενες και δεν τα είχαν δεχθεί. Γιατί λοιπόν να μη χτυπούν τον κ. Τσίπρα φιλικά στην πλάτη;» ενώ, θεωρεί πως η Ελλάδα χάνει διαρκώς έδαφος. Δηλώνει αντίθετος με τη δημιουργία ενός αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να αναπαράγουμε το διχαστικό «ή εμείς ή αυτοί» του κ. Τσίπρα. Οι λαϊκο-μετωπικές συγκρούσεις είναι εντελώς ξένες με την φιλοσοφία μιας πραγματικά προοδευτικής παράταξης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Δημήτρης Τσιόδρας υπεραμύνεται της πρότασης της κ. Γεννηματά για εκλογές τώρα και εξηγεί ότι «αυτή τη στιγμή έχει κατατεθεί ένα σχέδιο στο Eurogroup για τα επόμενα χρόνια, το οποίο η κυβέρνηση κρατάει μυστικό από τον ελληνικό λαό. Δεν μπορούμε να πάμε έτσι. Χρειάζεται μια πολιτική αλλαγή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.