Στ. Θεοδωράκης: «Το Ποτάμι είναι φάρος της προοδευτικής κοινωνίας» – Με αφορμή την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Στ. Θεοδωράκης: «Το Ποτάμι είναι φάρος της προοδευτικής κοινωνίας» – Με αφορμή την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Ως μια μεγάλη νίκη των προοδευτικών πολιτών χαρακτηρίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης την ψήφιση του πλαισίου για αναδοχή και υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Το Ποτάμι ήταν μόνο του αρχικά, αλλά από ότι φαίνεται Νέα Δημοκρατία και ΔΗΣΥ αναμένεται να ψηφίσουν με τη σειρά τους το νομοσχέδιο.

«Το Ποτάμι κάνει αυτό που έκανε πάντα. Είναι ένας φάρος της προοδευτικής κοινωνίας. Λέει τα πράγματα χωρίς φόβο από την πρώτη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιόφωνο 247.

Σημείωσε, δε, πως κάποιοι πολιτικοί δεν ψηφίζουν το νομοσχέδιο για να μη δυσαρεστήσουν ένα τμήμα των ψηφοφόρων τους και να μην έρθουν σε σύγκρουση με συντηρητικούς κύκλους. Αλλά – όπως είπε – πολιτική δεν είναι στέκεσαι στην ουρά της κοινωνίας και να μαζεύεις ψήφους. Πολιτική είναι να τολμάς και να προηγείσαι. Σχολιάζοντας ακραίες ρατσιστικές τοποθετήσεις βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού είπε ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι μια τερατογένεση του πολιτικού συστήματος.

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα των πρόωρων εκλογών, ο Σταύρος Θεοδωράκης διευκρίνισε ότι «δεν αρκεί να ορίσουμε μια ημερομηνία εκλογών, πρέπει να παλέψουμε για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και να διασφαλίσουμε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε προοδευτικές τομές. «Η χώρα δεν έχει ανάγκη να αλλάξει απλώς υπουργούς, πρέπει να αλλάξουμε πορεία και προτεραιότητες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επανέλαβε την ανάγκη για Συνταγματική αναθεώρηση με έμφαση στις διατάξεις περί ευθύνης υπουργών τονίζοντας: «Δεν θα κάτσω στον πάγκο περιμένοντας τη Δευτέρα πολιτική παρουσία… κάθε μέρα, έστω και μισό βήμα μπροστά προς όφελος της κοινωνίας, εγώ θα το κάνω».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.