ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Σ.Θεοδωράκης: «Δεν θα στηρίξω τώρα την κυβέρνηση αλλά είναι καλή η συμφωνία – Πολλοί Ελληνες μιλάνε σλαβικά άλλωστε»!

Σ.Θεοδωράκης: «Δεν θα στηρίξω τώρα την κυβέρνηση αλλά είναι καλή η συμφωνία – Πολλοί Ελληνες μιλάνε σλαβικά άλλωστε»!

Στηρίζει την κυβέρνηση και χαρακτηρίζει «καλή συμφωνία» την αναγνώριση «μακεδονικής» υπηκοότητας και «μακεδονικής» γλώσσας του κράτους των Σκοπίων με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Το πρόβλημά μας είναι η Τουρκία και αυτά τα δύο συνδέονται. Φτιάχνουν νέα αεροδρόμια, σχολεία. Το αίτημά τους είναι να αποκτήσουν αεροπορικές βάσεις στα σύνορά μας με την πΓΔΜ. Άρα πρέπει να κλείσουμε τα μέτωπα στο Βορρά, με την Αλβανία και την πΓΔΜ», είπε, υιοθετώντας πλήρως τις απιθανολογίες του ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά.

«Η συμφωνία υπερασπίζεται τα βασικά πράγματα που επιδιώκαμε τόσα χρόνια», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, τονίζοντας ότι «το όνομα του έχουμε δώσει εδώ και 25 χρόνια. Είναι κάτι που έχει παγιωθεί από όλες τις χώρες, ακόμα και τους συμμάχους μας».

Δεν παρέλειψε να φανεί και ηττοπαθής απέναντι στην Τουρκία:

«Πρέπει να πούμε την αλήθεια στον κόσμο: Η Ελλάδα είναι ασθενική χώρα μπροστά στην Τουρκία. Απειλούμαστε από τη Θράκη, την Κύπρο. Πρέπει να ανησυχήσουμε όσο πρέπει για να μη σπαταλάμε δυνάμεις», υπογράμμισε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «υπάρχει μία Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει αποδείξει ότι είναι αυστηρή και η ΕΕ θα εγγυηθεί ότι αυτή η χώρα δε θα έχει αλυτρωτικές διαθέσεις» (σ.σ.: τώρα είναι που…σωθήκαμε!)

«Δεν είναι αυτό που θέλαμε πριν από 25 χρόνια, όμως χάσαμε έναν πόλεμο και πάμε στην επόμενη μέρα».

Ετσι απλά αιτιολόγησε το γιατί πρέπει να δεχθούμε την Βόρεια Μακεδονία και Μακεδόνες του Σκοπιανούς!

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις του κόσμου στη συμφωνία, είπε:

«Έχω σεβασμό στην ανησυχία του κόσμου, έχω επαφή με τον κόσμο. Οι πολιτικοί στην Ελλάδα έχουν δείξει δειλία, δεν λέμε τα πράγματα με το όνομά τους».

«Θα είχαμε μια καλύτερη συμφωνία αν είχαμε συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, ο Τσίπρας είπε ναι, ο Μητσοτάκης είπε ναι, αλλά δεν το κάναμε. Έπρεπε να το κάνουμε και θα μπορούσαμε να διορθώσουμε τα δύο προβλήματα της συμφωνίας που είναι η γλώσσα και η ιθαγένεια», είπε αναφερόμενος στα αρνητικά της συμφωνίας και έκανε έκκληση «να μη χτίζουμε διχασμό και να μη θέτουμε καινούρια ζητήματα», αναφερόμενος στο ζήτημα της γλώσσας που αναγνωρίζεται ως «μακεδονική» στο κείμενο της συμφωνίας.

Άλλωστε όπως είπε, «σε ολόκληρη την Ελλάδα υπάρχουν ιδιώματα, υπάρχουν άνθρωποι που μιλούν σλάβικα και είναι Έλληνες».

Τέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε πως «η Ελλάδα είναι μία δυνατή χώρα και το μεγάλο πρόβλημα είναι αν στις 21 Αυγούστου η Ελλάδα θα μπορέσει να προχωρήσει. Εκεί είναι το στοίχημα», κατέληξε, ενώ πιο πάνω είχε πει ότι «η Ελλάδα είναι αδύναμη»!

«Ένας αρχηγός που τόλμησε να βγει μόνος του και να ιδρύσει άλλο κόμμα, πεθαίνει μαζί με το κόμμα του. Αν το κόμμα του πεθάνει. Όμως η περίπτωσή μου δεν είναι αυτή. Πιστεύω ότι το Ποτάμι δε θα πεθάνει», δήλωσε για το μέλλον του κόμματός του μετά την αποδοχή της συμφωνίας εκχώρησης της Μακεδονίας ο επικεφαλής του.

Ουσιαστικά προανήγγειλε το διαζύγιό του από το Κίνημα Αλλαγής και την αποστασιοποίησή του από την Φώφη Γεννηματά που επικρίνει την συμφωνία εκχώρησης Τσίπρα-Σκοπίων για την εκχώρηση της Μακεδονίας.

Εξήγησε ότι, θα γίνει μεγάλη συνάντηση των μελών του την 1η Ιουλίου και τότε θα αποφασιστεί το πώς θα κινηθούν στο ΚΙΝΑΛ.

«Δεν μπήκαμε για να σιγουρέψουμε κάποια θέση, μπήκαμε μήπως σπρώξουμε τις παλαιότερες δυνάμεις στο νεωτερισμό», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, συμπληρώνοντας ότι, «το Κίνημα Αλλαγής είναι πιο συντηρητικό κίνημα από αυτό που θέλαμε».

Ερωτηθείς για τη φημολογούμενη προσχώρησή του στον ΣΥΡΙΖΑ ή την Νέα Δημοκρατία, μετά από ενδεχόμενη αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής, αρνήθηκε κατηγορηματικά ένα τέτοιο σενάριο.

Μάλιστα είπε ότι δεν θα στηρίξει τώρα την κυβέρνηση αν αποχωρήσει ο Πάνος Καμμένος και σημείωσε ότι μετά θα ακολουθήσουν εκλογές: «Μετά τις εκλογές, αν υπάρχει κάτι ωφέλιμο για την κοινωνία θα το στηρίζουμε. Όμως δε θα αντικαταστήσουμε τον Πάνο Καμμένο», ξεκαθάρισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχετικά με το μέλλον του Ποταμιού στο Κίνημα Αλλαγής είπε ότι, «το Ποτάμι δεν κάνει παζάρια ούτε αριστερά ούτε δεξιά», αναφέροντας ότι βουλευτές του θέλουν να είναι αυτόνομοι και αυτοδύναμοι: «Αν προσεγγίσουμε τη ΝΔ θα φύγουμε, αν προσεγγίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ θα φύγουμε».Αναφορικά με τη φημολογούμενη αποχώρησή του από το Κίνημα Αλλαγής,

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.