Πρ. Παυλόπουλος: «Η Ελλάδα παρά την οικονομική κρίση πράττει δίπλα στη UNICEF»

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Ελλάδα παρά την οικονομική κρίση πράττει δίπλα στη UNICEF»

Η Ελλάδα παρά την μεγάλη κοινωνική και οικονομική κρίση, την οποία διέρχεται είναι δίπλα στη UNICEF και πράττει στο ακέραιο το καθήκον της ιδίως για τα παιδιά πρόσφυγες, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με την Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF κ. Afshan Khan στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος επισήμανε, επίσης, ότι είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας, ιδίως κατά την διάρκεια της πορείας του 21ου αιώνα, με τόσο συσσωρευμένο πλούτο, με τέτοια εξέλιξη της τεχνολογίας, να υπάρχουν τόσα παιδιά θύματα της φτώχειας και της πείνας, τόσα παιδιά θύματα του πολέμου και της προσφυγιάς.

Όπως τόνισε, είναι ανάγκη να υπάρξει εδώ και τώρα ένας διεθνής και ιδίως ευρωπαϊκός συναγερμός για την αποκατάσταση των αρχών και των αξιών του ανθρωπισμού, της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης και σημείωσε ότι στον τομέα αυτόν η Unicef πρέπει και μπορεί να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο. Από την πλευρά της, η Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF κ. Afshan Khan ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον ελληνικό λαό για την γενναιοδωρία που έχει δείξει και για την φιλοξενία που έχει προσφέρει στους πρόσφυγες και ιδίως στα παιδιά.

Συμφώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο ότι πρόκειται για μια παγκόσμια κρίση και παρατήρησε ότι ο τρόπος με τον οποίο ανταποκρινόμαστε απέναντι στα δεινά των παιδιών αποτελεί σημείο αναφοράς για το πως λειτουργούμε ως κοινωνίες. Παράλληλα, εξέφρασε την δέσμευση της UNICEF για συνεργασία με τους Έλληνες πολίτες και τους αντίστοιχους φορείς και όργανα προκειμένου να φροντίσουμε τα παιδιά και τους πρόσφυγες, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο έργο της ελληνικής εθνικής επιτροπής της Unicef και στην Πρόεδρό της κ. Σοφία Τζιτζίκου, η οποία την συνόδευε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η κα Τζιτζίκου ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την υποστήριξη και ενίσχυση των δράσεων της Unicef και του προσέφερε την έκθεση της Unicef για το έτος 2017 αναφορικά με την κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα, η οποία καταδεικνύει πόσο έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τα δικαιώματα των παιδιών, καθώς και έναν ζωγραφικό πίνακα φιλοτεχνημένο από μαθητές Δημοτικού σχολείου του Φαλήρου σε συνεργασία με εικαστικούς, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τους Πρόσφυγες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.