ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πρ. Παυλόπουλος: «Η υπεράσπιση της ελευθερίας και η αναζήτηση της αλήθειας πιο επίκαιρες από ποτέ»

Πρ. Παυλόπουλος: «Η υπεράσπιση της ελευθερίας και η αναζήτηση της αλήθειας πιο επίκαιρες από ποτέ»

«Σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς όχι μόνο για τον τόπο μας αλλά για την Ευρώπη για τον κόσμο ολόκληρο αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από το Νίκο Καζαντζάκη είναι το αδάμαστο πνεύμα του. Το πνεύμα που υπερασπίστηκε την ελευθερία. Και το πνεύμα που αναζήτησε διαρκώς την αλήθεια. Αυτές οι δύο έννοιες, αυτοί οι δύο αγώνες ταιριάζουν πολύ περισσότερο σήμερα, ακόμα και από την εποχή του Καζαντζάκη, στον άνθρωπο. Στον άνθρωπο που δοκιμάζεται. Φαντάζομαι ότι όλοι πρέπει να ξαναγυρίσουμε πάλι σε αυτά που είχε πει. Να τα σκεφθούμε με το σημερινό μάτι. Για να καταλάβουμε πώς ο Καζαντζάκης παραμένει επίκαιρος», τόνισε σήμερα από το Ηράκλειο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που επισκέπτεται την Ανατολική Κρήτη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργανώνει η Ελληνική Πολιτεία, η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και τοπικοί φορείς για την συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη και την ανακήρυξη του 2017 ως έτους Νίκου Καζαντζάκη

Ο κ Παυλόπουλος επισκέφθηκε το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στο χωριό Μυρτιά του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων και ξεναγήθηκε στους χώρους του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λίγο μετά την άφιξη του στο Ηράκλειο κατέθεσε στέφανο στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη στο λόφο « Μαρτινέγκο» όπου και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.