ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Ελλάδα θα βοηθήσει την Σερβία στον δρόμο της προς την ΕΕ»

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Ελλάδα θα βοηθήσει την Σερβία στον δρόμο της προς την ΕΕ»

Το σεβασμό της Διεθνούς Νομιμότητας και του Ευρωπαϊκού Δικαίου από τις χώρες που επιθυμούν να έχουν ευρωπαϊκή πορεία, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα, με τον υπουργό Άμυνας της Σερβίας Αλεξάντερ Βούλιν (Aleksandar Vulin) στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ελλάδα θα βοηθήσει, με την εμπειρία που διαθέτει και την τεχνογνωσία της, την Σερβία στον δρόμο της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και σημείωσε ότι η σημερινή τους συνάντηση αποτελεί ένα είδος προετοιμασίας για την επικείμενη επίσκεψή του στη Σερβία και στο Βελιγράδι.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι παραδοσιακές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών όχι μόνο θα συνεχισθούν, αλλά θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο κυρίως στα θέματα που αφορούν στην εμπέδωση στην περιοχή των Βαλκανίων της Ειρήνης, της Ασφάλειας, της Διεθνούς Νομιμότητας και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, κυρίως για τις χώρες εκείνες, οι οποίες θέλουν να έχουν ευρωπαϊκή πορεία. Μάλιστα, ανέφερε ότι οι χώρες αυτές, μπορούν να παραδειγματιστούν από την Σερβία, για τον τρόπο με τον οποίο σέβεται το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και υπογράμμισε ότι «η περιοχή της Βαλκανικής πρέπει να γίνει η Νοτιοανατολική πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτός είναι ο ρόλος της, αυτή είναι η προοπτική της».

Από την πλευρά του, ο υπουργός ‘Αμυνας της Σερβίας Αλεξάντερ Βούλιν, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την θερμή υποδοχή, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Σέρβου Προέδρου κ. Αλεξάντερ Βούτσιτς και σημείωσε ότι ο κ. Παυλόπουλος θα είναι ο πρώτος Αρχηγός Κράτους που θα δεχθεί ο Πρόεδρος της Σερβίας, μετά από την ανάληψη των νέων καθηκόντων του. Υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα γεγονός που καταδεικνύει τις αδερφικές σχέσεις Ελλάδος-Σερβίας.

Ευχαρίστησε, επίσης, τον Έλληνα Πρόεδρο «για την θέση αρχής της Ελλάδας αναφορικά με το θέμα της μονομερούς Ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εκτιμούμε ιδιαιτέρως και είμαστε υπερήφανοι για την σταθερότητα της Ελλάδας επί του θέματος, γνωρίζοντας ότι σίγουρα γι΄αυτήν την θέση δέχεσθε πολλές πιέσεις», για να λάβει την απάντηση από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ότι «δεν υφιστάμεθα καμία πίεση από κανέναν, γιατί εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε πιέσεις, όταν πρόκειται για το σεβασμό της Διεθνούς Νομιμότητας. Ό,τι κάνουμε, το κάνουμε διότι θεωρούμε, από τον ίδιο μας τον Πολιτισμό και από την θέση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι το να σέβεται κανείς το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο είναι προϋπόθεση για να είναι μέλος της ΕΕ. Επομένως, να είστε βέβαιος, ότι εκείνο που επιβάλλει το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο θα το υποστηρίξουμε μέχρι το τέλος και δεν πρόκειται να μας πιέσει κανείς προς αυτή την κατεύθυνση. Και, αν το κάνουμε, δεν το κάνουμε επειδή θέλουμε να είμαστε αρεστοί στη Σερβία και στον σερβικό λαό, αλλά γιατί αυτό επιβάλλει η Ιστορία μας, ως Ελλήνων και η θέση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.