Πρ.Παυλόπουλος: «Είναι χρέος όλων μας να διευκολύνουμε το έργο του επιχειρείν στον Τόπο μας»

Πρ.Παυλόπουλος: «Είναι χρέος όλων μας να διευκολύνουμε το έργο του επιχειρείν στον Τόπο μας»

Την ανάγκη εξαφάνισης των περιττών γραφειοκρατικών βαρών σε ό,τι αφορά την ίδρυση και την λειτουργία των επιχειρήσεων, καθώς και την ανάγκη εξορθολογισμού των φορολογικών βαρών, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα, με τον πρόεδρο και την νέα διοικητική επιτροπή του ΕΒΕΑ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι είναι χρέος όλων μας εφεξής να διευκολύνουμε το έργο του επιχειρείν στον Τόπο μας και πρόσθεσε: «Τώρα που σιγά-σιγά απαλλασσόμαστε από τις μνημονιακές υποχρεώσεις μας, θα πρέπει να ρίξουμε το βάρος προς δύο κατευθύνσεις: Η μία είναι η μείωση ή και εξαφάνιση των περιττών γραφειοκρατικών βαρών σε ό,τι αφορά την ίδρυση και την λειτουργία των επιχειρήσεων. Και η άλλη είναι ο εξορθολογισμός των φορολογικών βαρών, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις αυτό το οποίο περισσεύει απ’αυτόν τον εξορθολογισμό να το χρησιμοποιήσουν και για την αύξηση της παραγωγικότητάς τους, αλλά και για την αύξηση των επενδύσεων, που ξέρω ότι θέλουν να κάνουν. Διότι αυτές οι επενδύσεις είναι πολύ σημαντικές για το μέλλον τους αλλά και για το μέλλον της Οικονομίας μας γενικότερα».

Παράλληλα, υπογράμμισε τον ρόλο του ΕΒΕΑ στην ελληνική Οικονομία καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της βαθιάς κρίσης που περάσαμε και περνάμε. «Και τούτο διότι συμβάλατε, όσο σας επέτρεπαν οι δυνάμεις σας, ώστε να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και, ιδίως, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις – το τονίζω κουραστικά – η «ραχοκοκαλιά» της Οικονομίας μας. Και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε να το πράττετε υπό καλύτερους οιωνούς, θέλω να ελπίζω» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ.Μίχαλος, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την συνάντηση και την θερμή υποδοχή, του παρουσίασε την νεοεκλεγείσα Διοίκηση του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, που ξεκινά όπως σημείωσε σε μια δύσκολη αλλά, αρκετά ενδιαφέρουσα χρονιά, το 2018.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.