ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Π. Παυλόπουλος: «Οι Έλληνες είμαστε «ήρεμη δύναμη» – Ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας»

Π. Παυλόπουλος: «Οι Έλληνες είμαστε «ήρεμη δύναμη» – Ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας»

Σε μια δήλωση με σημασία και πολύ… νόημα προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με αφορμή την 105η επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό. Στέλνοντας ένα μήνυμα ενότητας, ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε τον συμβολισμό της συγκεκριμένης επετείου μέσα στην σημερινή κρίσιμη συγκυρία, που θέλει ξανά τις σχέσεις Ελλάδα-Τουρκίας να περνούν κρίση.

Ειδικότερα, όπως τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις στα Ιωάννινα, η επέτειος αυτή «έχει προσλάβει μέσα στο χρόνο εθνικές διαστάσεις, τόσο λόγω των ιστορικών γεγονότων της εποχής εκείνης όσο και λόγω των συμβολισμών που εκπέμπει, διαχρονικώς, για τον λαό μας και το έθνος μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Από τους πολλούς και εμβληματικούς αυτούς συμβολισμούς ας κρατήσουμε άσβεστους στην μνήμη μας, μέσα στην σημερινή κρίσιμη συγκυρία, τους εξής δύο: Πρώτον, εμείς, οι Έλληνες, λαός και έθνος της ειρήνης και της δημοκρατίας, ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε, όταν χρειάζεται και έναντι πάντων, τα σύνορά μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία, που τώρα πια είναι σύνορα, έδαφος και κυριαρχία και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι σε θέση ν’ αποδείξουν, ανά πάσα στιγμή, ότι η Ελλάδα είναι Ήρεμη Δύναμη, η οποία σέβεται τους φίλους της αλλά ουδέποτε φοβήθηκε τους εχθρούς της. Και, δεύτερον, το Έπος της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων επιτεύχθηκε όταν είμαστε αρραγώς ενωμένοι, ενώ, λίγα χρόνια αργότερα, ο διχασμός οδήγησε σε εθνικών διαστάσεων καταστροφή. Μόνον, λοιπόν, υπό συνθήκες αρραγούς ενότητας μπορούμε, ως Ήρεμη Δύναμη, να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αναλογεί και μας ταιριάζει, σύμφωνα με την Ιστορία μας και την Εθνική μας Κληρονομιά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.