Συνάντηση του Πρ. Παυλόπουλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Συνάντηση του Πρ. Παυλόπουλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Την πλήρη συμπαράσταση της ελληνικής πολιτείας στο έργο του Πατριαρχείου για την υπεράσπιση των αρχών και των αξιών της Ορθοδοξίας, αλλά και των πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι αυτές οι αρχές και οι αξίες, ιδίως εκείνες που αφορούν τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη, την ειρήνη και τη δικαιοσύνη, έχουν τεράστια αξία στους ταραγμένους καιρούς μας, ενώ παράλληλα υπογράμμισε και τη στήριξη στην πρωτοποριακή πρωτοβουλία για την προστασία του περιβάλλοντος, που έχει αναλάβει ο πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι σε μία εποχή που η προστασία του περιβάλλοντος αποκτά υπαρξιακές διαστάσεις για την ανθρωπότητα, σε μία εποχή που- δυστυχώς- κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι το μείζον για τη διατήρηση της ισορροπίας στον πλανήτη δεν είναι τόσο η οικονομική ανάπτυξη, όσο είναι το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος, η οικονομική ανάπτυξη για να είναι βιώσιμη δεν μπορεί παρά να γίνεται μέσα σε ένα περιβάλλον που το ίδιο είναι βιώσιμο.

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή, τόνισε ότι υπολογίζουμε στη στήριξη του ελληνικού λαού και της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την προστασία του περιβάλλοντος. Όπως επισήμανε, από την πλευρά του Πατριαρχείου δίνεται έμφαση στον πολιτισμό της αλληλεγγύης, αλλά και στις νέες πρωτοβουλίες και δράσεις που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.