ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τι άλλο θα μας πουν τα εξαπτέρυγα του Σημίτη; Ν.Αλιβιζάτος: «Ο ΠτΔ δεν πρέπει να έχει άποψη στην εξωτερική πολιτική»

Τι άλλο θα μας πουν τα εξαπτέρυγα του Σημίτη; Ν.Αλιβιζάτος: «Ο ΠτΔ δεν πρέπει να έχει άποψη στην εξωτερική πολιτική»

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν δικαιούται να έχει άποψη για ζητήματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα της εξωτερικής πολιτικής, η οποία ανήκει στην κυβέρνηση» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος και εξηγεί ότι βέβαια κανείς δεν μπορεί να αξιώσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να βάλει την υπογραφή του κάτω από τον κυρωτικό νόμο που κυρώνει μια σύμβαση την οποία ο ίδιος θεωρεί προδοτική ή οτιδήποτε άλλο. «Και άρα τότε οφείλει να παραιτηθεί».

Για τη Συμφωνία με την ΠΓΔΜ ο κ. Αλιβιζάτος δηλώνει ότι «ικανοποιεί το 80% περίπου των ελληνικών θέσεων». Υποστηρίζει ότι «υπάρχουν δύο σημεία στα οποία ενδεχομένως μπορεί κανείς να πει ότι δώσαμε κάτι παραπάνω από ό,τι είχαμε αρχικά υπολογίσει. Στο ζήτημα της γλώσσας και εμμέσως στο ζήτημα του έθνους μέσω της ιθαγένειας» και προσθέτει ότι βλέποντας την ιστορική διαδρομή της διαπραγμάτευσης «μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία την ελληνική διπλωματία».

Για το ενδεχόμενο να βρεθεί η Ελλάδα μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα μετά από λίγους μήνες τονίζει ότι «αν μια κυβέρνηση πιστεύει ότι μια συγκεκριμένη συμφωνία είναι τόσο βλαπτική για τα εθνικά συμφέροντα δεν υπάρχουν τετελεσμένα γεγονότα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος ο Νίκος Αλιβιζάτος εκτιμά ότι οι διαφορετικές φωνές εντός του ΚΙΝΑΛ για το ζήτημα της Συμφωνίας με τα Σκόπια μπορεί να λειτουργήσει διαλυτικά. «Υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Είναι όντως πολύ σοβαρός» σημειώνει. Προσθέτει όμως ότι «μπορούν να αμβλυνθούν οι γωνίες και να βρεθεί η κοινή συνισταμένη»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.