ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ε. Αχτσιόγλου: Μειώθηκαν ανεργία και αδήλωτη εργασία

Ε. Αχτσιόγλου: Μειώθηκαν ανεργία και αδήλωτη εργασία

Ρύθμιση που θα απαγορεύει στους παραβάτες της εργατικής νομοθεσίας να έχουν πρόσβαση στο δημόσιο χρήμα (επιδοτήσεις, ΕΣΠΑ, κλπ.) θα τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούλιο, εποχή που εντείνονται οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στις τουριστικές περιοχές.

Όπως εξήγησε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό η επιχείρηση θα «περνάει» από εξετάσεις ένα χρονικό διάστημα πριν από την αίτηση της για επιδότηση ή επιχορήγηση (διετία ή τριετία).

Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι μέσα στο καλοκαίρι να διεξαχθούν 4.000 έλεγχοι σε τουριστικές περιοχές για τον εντοπισμό της αδήλωτης εργασίας. Σύμφωνα με την υπουργό, η αδήλωτη εργασία έχει μειωθεί από το 18% στο 13%, με βάση τα στοιχεία ελέγχων που έχουν γίνει. Ακόμα, για τον περιορισμό της ημιδηλωμένης – ημιασφαλισμένης απασχόλησης, το υπουργείο προωθεί ρύθμιση το επόμενο διάστημα, με την οποία οι υπερωρίες θα δηλώνονται υποχρεωτικά πριν την πραγματοποίησή τους ηλεκτρονικά στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Επίσης, πλέγμα προστασίας για τους λεγόμενους «εγκλωβισμένους» εργαζόμενους σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας. Το πρόγραμμα, σύμφωνα με την κυρία Αχτσιόγλου, θα προβλέπει οικονομική ενίσχυση αυτών των «εγκλωβισμένων» (επίδομα), αλλά και βοήθεια για μετάβαση σε άλλη εργασία. Το πρόγραμμα είναι αρκετά μεγάλο (100 εκατ. ευρώ) και πρόκειται να βοηθήσει περίπου 46.000 εγκλωβισμένους εργαζόμενους, είτε αυτοί βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, είτε είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα απλήρωτοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τα «μπλοκάκια, η υπουργός Εργασίας τόνισε ότι θα σχεδιαστεί το επόμενο διάστημα ένα πρόγραμμα το οποίο θα ενισχύσει αυτούς που θα μετατρέπουν την αυτοαπασχόληση σε μισθωτή εργασία, εφόσον συντρέχουν οι όροι για μια τέτοια σχέση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.