ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δ. Βέττας: «Θετικό πως έχει σταματήσει η πτώση – Αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 5,4%»

Δ. Βέττας: «Θετικό πως έχει σταματήσει η πτώση – Αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 5,4%»

Συνέχεια της ανόδου των προηγούμενων μηνών αποτελεί η αύξηση κατά 5,4% που σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Μάιο, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.

Όπως επισημαίνει ο Δημήτρης Βέττας σε συνέντευξή του “η άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάιο σε ένα βαθμό οφείλεται στο ότι η σύγκριση γίνεται με μια χαμηλή βάση, μετά από πολλά χρόνια ύφεσης. Ακόμη και μια σχετικά μικρή απόλυτη άνοδος είναι υψηλή ως ποσοστό”.

Σύμφωνα με τον κ. Βέττα, το 2016 ήταν το πρώτο έτος στο οποίο το προϊόν της βιομηχανίας επέδειξε τάση ανόδου, αν και όχι ιδιαίτερα ισχυρή (+2,4%). “Είναι θετικό πως έχει σταματήσει η πτώση και το πρόσημο είναι ανοδικό” υπογραμμίζει ο κ.Βέττας. Αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας ο κ. Βέττας τονίζει ότι “η οικονομία ανακάμπτει καθώς απομακρυνόμαστε από την ακραία αβεβαιότητα του καλοκαιριού του 2015 αλλά η αναπτυξιακή της δυναμική παραμένει ασθενής”.

Ωστόσο, προσθέτει ότι “τρεις παράγοντες εμποδίζουν την οικονομία να τρέξει πιο γρήγορα φέτος. Η καθυστέρηση στη δεύτερη αξιολόγηση, στην πρόσβαση στην ποσοτική χαλάρωση και συνακόλουθα την έλλειψη ισχυρής επενδυτικής δυναμικής. Το μείγμα φορολογικών και ασφαλιστικών συντελεστών που επιβαρύνουν υπερβολικά την εργασία και την παραγωγή. Και κάτι περισσότερο δομικό, ότι όσο αυξάνεται η κατανάλωση προκαλείται σημαντική άνοδος και των εισαγωγών. Έτσι, καθώς και οι εξαγωγές ανεβαίνουν, αλλά όχι με τον ρυθμό που θα έπρεπε, λόγω της καθυστερημένης εφαρμογής ορισμένων μεταρρυθμίσεων που θα προσέλκυαν μακροπρόθεσμες επενδύσεις, οι ρυθμοί ανάπτυξης επίσης κινούνται συνολικά σε χαμηλό επίπεδο”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.