ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Π.Σκουρλέτης: «Να μην υπάρξουν πολιτικές σκοπιμότητες στην απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό»

Π.Σκουρλέτης: «Να μην υπάρξουν πολιτικές σκοπιμότητες στην απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό»

Ο Παναγιώτης Σκουρλέτης υπερασπίστηκε τη γενική γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών με μύνημα που έστειλε προς το Μαξίμου για το Ελληνικό και την απόφαση του ΚΑΣ.

Μήνυμα προς το Μαξίμου για το Ελληνικό και την απόφαση του ΚΑΣ έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, διατηρώντας αποστάσεις από τη θέση που εξέφρασε το γραφείο του πρωθυπουργού αναφορικά με τις εξελίξεις στο πολύκροτο αυτό ζήτημα της μεγάλης επένδυσης στο «φιλέτο» της Αττικής.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε χαρακτηριστικά πως «δεν πρέπει να παρεισφρήσουν πολιτικές σκοπιμότητες στην απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό» και υπερασπίστηκε τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη, μετά και την τρίτη αναβολή της συνεδρίασης του Συμβουλίου των Αρχαιολόγων για το θέμα. «Η κυρία Βλαζάκη, όπως όλοι οι γενικοί γραμματείς, αξιολογείται από την αποτελεσματικότητά της, το επιστημονικό της υπόβαθρο και δεν νομίζω ότι θα πρέπει να παρεισφρήσει οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα αυτή τη στιγμή. Βρισκόμαστε κάτω από την πίεση μιας πολιτικής αντιπαράθεσης η οποία τείνει να ακυρώσει το ίδιο το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας».
«Η πολιτική πρωτοβουλία πρέπει να υπάρχει, αλλά σε εκείνο το βαθμό που δεν θα ακυρώνει τον αρχαιολογικό νόμο και δεν θα ακυρώνει την ίδια την ύπαρξη της αρχαιολογικής υπηρεσίας» πρόσθεσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο υπουργός Εσωτερικών.

Επανέλαβε ότι τα αρχαία στο Ελληνικό είναι καταγεγραμμένα για πολλές δεκαετίες και ιδιαίτερα από το 1950, όταν κατασκευάστηκε εκεί το αεροδρόμιο. «Όλα αυτά ήταν γνωστά και στην εταιρεία. Εμείς θέλουμε να γίνει αυτή η επένδυση, με σεβασμό σε όλο το προβλεπόμενο νομοθετικό πλαίσιο» είπε.

Ο υπουργός επέμεινε ότι «η διαδικασία που θα σεβαστεί τον αρχαιολογικό νόμο είναι αυτή η οποία θωρακίζει την επένδυση στο Ελληνικό. Εάν δεν οριοθετηθούν οι συγκεκριμένες περιοχές μέσα στην επένδυση και βρεθούν αρχαία, τότε οι καθυστερήσεις που θα έχουμε στο έργο θα είναι πολύ μεγαλύτερες. Ελλοχεύει ο κίνδυνος δε, οποιαδήποτε προσφυγή στο ΣτΕ, από έναν κάτοικο της περιοχής παραδείγματος χάριν, να καθυστερήσει πολλούς μήνες ή και έτη, την επένδυση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος στη στάση της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «προωθεί μια αντίληψη που ουσιαστικά είναι υπέρ της επενδυτικής ανομίας, των επενδύσεων χωρίς κανόνες. Μού κάνει εντύπωση πώς αυτή η υπερπατριωτική παράταξη δεν νοιάζεται για την πολιτιστική και αρχαιολογική κληρονομιά. Είναι δυνατόν να βγαίνει η αντιπολίτευση και να λέει να παραιτηθεί η γραμματέας; Έτσι λειτουργούσε ο κ. Μητσοτάκης μπροστά σε αντίστοιχες περιπτώσεις, όταν υπήρχαν επιχειρηματικά συμφέροντα που πίεζαν προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.