Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ για ν/σ αλλαγής φύλου: «Τέτοια σχέδια νόμου πρέπει να ψηφίζονται κατά συνείδηση»

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ για ν/σ αλλαγής φύλου: «Τέτοια σχέδια νόμου πρέπει να ψηφίζονται κατά συνείδηση»

Η βουλευτής Α’ Πειραιά, Γεωργία Γεννιά, σε συνέντευξή της στο Κανάλι της Βουλής και στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση», δήλωσε ότι «τέτοια σχέδια νόμου πρέπει να ψηφίζονται κατά συνείδηση»

«Θεωρώ ότι υπάρχει προχειρότητα στη σύνταξη του νομοσχεδίου και ότι τέτοια σχέδια νόμου θα πρέπει να ψηφίζονται κατά συνείδηση» είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι έχει πολλά ερωτήματα, για τα οποία περιμένει απαντήσεις από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και τον υπουργό Δικαιοσύνης.
«Ακόμη είναι σε εκκρεμότητα το θέμα της ηλικίας και για μένα το 15ο έτος είναι κόκκινη γραμμή» τόνισε η βουλευτής.

Προσέθεσε ότι, ως εκπαιδευτικός, μπορεί να πει με βεβαιότητα, πως «το θέμα της προστασίας ενός 15χρονου διεμφυλικού παιδιού από το bullying στο σχολείο ή στον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο, δεν είναι θέμα αλλαγής ταυτότητας, αλλά θέμα Παιδείας, αλλαγής νοοτροπίας και σεβασμού στον συνάνθρωπο, την ανθρώπινη υπόσταση και γενικότερα τα ανθρώπινα δικαιώματα».

«Άλλωστε, όπως όλοι γνωρίζουμε, bullying δεν δέχονται μόνο τα διεμφυλικά παιδιά, αλλά και πολλά άλλα, για διαφορετικούς λόγους. Εδώ λοιπόν, έχει μεγάλη ευθύνη η Πολιτεία, που πρέπει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συμβουλευτικές δομές, αλλά και ο εκπαιδευτικός, ο οποίος πρέπει να σπάσει τα στεγανά μέσα στην τάξη και να αναδείξει αυτή την “ιδιαιτερότητα” σε κάτι όχι αρνητικό, αλλά σε κάτι που αξίζει σεβασμού» σχολίασε η βουλευτής.

Εξέφρασε, δε, τον φόβο μήπως αυτό το νομοσχέδιο λειτουργήσει ως μπούμερανγκ, λέγοντας ότι «εκεί που θέλουμε να αποτρέψουμε τα παιδιά από το βασανιστήριο που λέγεται χειρουργείο για την αλλαγή φύλου, τελικά τα σπρώχνουμε περισσότερο σε μία τέτοια απόφαση».

Αναφερόμενη, ακόμη, στη ρύπανση του Αργοσαρωνικού, η βουλευτής είπε ότι πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, κάνοντας λόγο για επιβολή ποινών στους υπευθύνους.

Tέλος, η κυρία Γεννιά εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, για τους χειρισμούς του στο ζήτημα του αυτοπροσδιορισμού ως «τουρκικής» της Μουσουλμανικής Ένωσης Ξάνθης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μετά από δύο χρόνια ως υπουργός Εξωτερικών, ο Νίκος Κοτζιάς έχει δώσει δείγματα γραφής και του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη» είπε η βουλευτής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.