ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δ. Παπαδημούλης: «Η οικονομία ανακάμπτει και τον Αύγουστο το 2018 τελειώνουμε με τα Μνημόνια»

Δ. Παπαδημούλης: «Η οικονομία ανακάμπτει και τον Αύγουστο το 2018 τελειώνουμε με τα Μνημόνια»

«Η Αριστερά οφείλει να διατυπώσει ατζέντα για προοδευτικές αλλαγές στην πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης», τονίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Εποχή”.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι ο διάλογος μέσα στη Σοσιαλδημοκρατία πρέπει να ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι, όπως εξηγεί: «δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε πολιτική οικογένεια και ταυτότητα, αλλά μας ενδιαφέρει η αναζήτηση ευρύτερων συμμαχιών με δυνάμεις προοδευτικές από τον χώρο των Πράσινων ή των Σοσιαλιστών». Γιατί, όπως σημειώνει, «χωρίς συμμαχίες δεν μπορείς να πετύχεις πράγματα σε μια Ευρώπη με δυσμενείς συσχετισμούς και σ’ έναν πλανήτη μ΄ακόμη δυσμενέστερους».

Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρει για την Ελλάδα ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας φάσης: «Η οικονομία ανακάμπτει, ολοένα και περισσότεροι στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό θεωρούν ότι τον Αύγουστο του 2018 τελειώνουμε με τα μνημόνια. Ούτε εμείς, αλλά ούτε και οι δανειστές θέλουν τέταρτο μνημόνιο». Σημειώνει ότι «έχει ιδιαίτερη αξία ο πολιτικός σχεδιασμός μας να πατά σε μια βάρκα: Έξοδο από το μνημόνιο, εκλογές το 2019, ολοκλήρωση της τετραετίας». Σχολιάζει ότι «η ΝΔ, με απόλυτη ευθύνη του ηγετικού της διδύμου, Γεωργιάδη – Μητσοτάκη, βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, διότι πόνταρε στη γρήγορη πτώση της κυβέρνησης, στο γιουρούσι και την καταστροφολογία». Υπογραμμίζει ότι αυτή η στρατηγική έχει ακυρωθεί από τον ελληνικό λαό.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις «στον χώρο του Κέντρου», σχολιάζει, μεταξύ άλλων, ότι «δεν μπορεί να υπάρξει Κεντροαριστερά με ισχυρή κοινωνική γείωση όσο εκπέμπει έναν πολιτικό λόγο που την μετατρέπει σε δορυφόρο της Δεξιάς». Τονίζει ότι στις επόμενες εκλογές το βασικό πολιτικό δίλημμα θα παραμείνει το ίδιο: «Κυβέρνηση με κορμό ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ;», για να σχολιάσει πως «η λογική των ίσων αποστάσεων είναι απολίτικη».

Αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην αναπτυξιακή προσπάθεια της Ελλάδας, στη νέα πολιτική πραγματικότητα στη Γερμανία, αλλά και στα γεγονότα στην Καταλονία, δηλώνοντας ότι «η ΕΕ οφείλει, έστω και τώρα, να παίξει έναν ρόλο μεσολαβητικό για την εκτόνωση της κρίσης και την αναζήτηση λύσεων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.