ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δ. Παπαδημούλης: «Χρειαζόμαστε φορολογική εναρμόνιση στην ΕΕ»

Δ. Παπαδημούλης: «Χρειαζόμαστε φορολογική εναρμόνιση στην ΕΕ»

Για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής «χρειαζόμαστε φορολογική εναρμόνιση στην ΕΕ, υποχρέωση ανταλλαγής πληροφοριών, αυστηρές κυρώσεις και να θέσει η ΕΕ αυτά τα ζητήματα και στο G20», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) με θέμα «Υποχρεωτική αυτοματοποιημένη ανταλλαγή πληροφοριών στον τομέα της φορολογίας σε σχέση με τις διασυνοριακές ρυθμίσεις».

«Είμαστε στο φως των αποκαλύψεων των Paradise papers, που έχουν ανεβάσει στην κορυφή της ατζέντας, αυτή την εγκληματική και μεγάλης κλίμακας φοροδιαφυγή», πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης και επικαλούμενος μελέτες του ΕΚ, είπε ότι «κάθε χρόνο, ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός και τα κράτη-μέλη χάνουν από 50 έως 70 δισ. ευρώ από φόρους. Αυτό συνεπάγεται υπερφορολόγηση των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επειδή κάποιες πολυεθνικές, με τη βοήθεια τραπεζών και ειδικευμένων δικηγορικών εταιριών, παραβιάζουν τους κανόνες της χρηστής διαχείρισης και της δίκαιης φορολογίας».

Θέτοντας το ερώτημα, «πώς μπορούν μερικές εκατοντάδες δημοσιογράφοι να βρίσκουν περισσότερα στοιχεία εναντίον αυτής της εγκληματικής δραστηριότητας, απ? ό,τι τα κράτη-μέλη, το Συμβούλιο, η Κομισιόν και οι διεθνείς μηχανισμοί», πρότεινε στον εισηγητή του ΕΛΚ «να κάνουμε ακόμη πιο συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να περιορίσουμε τα περιθώρια των πολυεθνικών να συνεχίσουν να εγκληματούν εναντίον του κοινωνικού κράτους, των κρατικών προϋπολογισμών και όλων των υπολοίπων φορολογουμένων, οι οποίοι είναι το 99,9% των κοινωνιών μας! Και των ψηφοφόρων μας, θα πρόσθετα, όλων των πολιτικών ομάδων – και του ΕΛΚ και των φιλελευθέρων», είπε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε δε ότι Φορολογικοί παράδεισοι δεν υπάρχουν μόνο εκτός, αλλά και εντός ΕΕ και όλοι το ξέρουν αυτό.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «είμαι διατεθειμένος να συνεργαστώ με τον εισηγητή και θα ήθελα, όταν έρχονται συγκεκριμένες προτάσεις για τον περιορισμό τους, να τις υποστηρίζουμε με συνέπεια. Αλλιώς θα διαιωνίζεται η φοροδιαφυγή με δική μας ανοχή και συνευθύνη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.