Δυσαρέσκεια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον προϋπολογισμό

Δυσαρέσκεια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον προϋπολογισμό

Στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ, στο «τσεκούρι» του επιδόματος θέρμανσης και στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά συγκεντρώνεται η γκρίνια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά την συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού χωρίς βέβαια να εγείρεται ζήτημα για την συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας καθώς στο τέλος αναμένεται να ψηφίσουν «ναι σε όλα».

Βουλευτές που εκλέγονται σε περιφέρειες που θίγονται από τα προωθούμενα μέτρα θεωρούν ότι η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να προχωρήσουν σε ελεγχόμενες επαναστατικές τοποθετήσεις και να μοιράσουν το σχετικό βίντεο της ομιλίας τους στα τοπικά ΜΜΕ.

«Κάνω ύστατη έκκληση στην κυβέρνηση να μην δεχθεί την κατάργηση που μας επιβάλλουν για τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ» είπε ο βουλευτής Δωδεκανήσου με τον ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης.

«Ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά δημιουργεί ανταγωνιστικότητα, ενίσχυση της απασχόλησης και αύξηση δημοσίων εσόδων και το κάνει γιατί υπάρχει οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό προσωπικό στα νησιά που μπορεί να το υλοποιήσει. Η κατάσταση αυτή θα ανατραπεί από την κατάργηση του ΦΠΑ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γάκης για να προσθέσει «η κατάργηση αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από ισοδύναμα».

Ωστόσο, αν και ο ίδιος παραδέχθηκε η οικονομική ζωή της νησιωτικής Ελλάδας θα καταστραφεί από την κατάργηση του ΦΠΑ που προβλέπει ο προϋπολογισμός, δεν εξήγησε τι θα πράξει ο ίδιος το βράδυ της Τρίτης που θα κληθεί να τον ψηφίσει.

Επίσης, η βουλευτής Καστοριάς με τον ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου χαρακτήρισε «σκιά» στο κοινωνικό προφίλ του προϋπολογισμού την μείωση του επιδόματος θέρμανσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αποτελεί σκιά η μείωση του επιδόματος θέρμανσης για ορεινές περιοχές. Δεν είναι μόνο πρακτικό το πρόβλημα γιατί έχουν δύσκολο χειμώνα. Είναι και βαθιά πολιτικό γιατί στέλνει λάθος μήνυμα στους πολίτες που θέλουν να μείνουν στον τόπο τους» είπε αρχικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει «Ζητώ από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την άδικη απόφαση και να αυξήσει το επίδομα για την πρώτη ζώνη που αντιμετωπίζει τις δύσκολες συνθήκες. Πιστεύω ότι θα εισακουστεί η πρόταση μου έως το τέλος της συζήτησης. Είναι δίκαιο και πρέπει να γίνει πράξη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.