ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Διευκρινίσεις από τον βουλευτή που μίλησε για «πόλεμο με τα Σκόπια»

Διευκρινίσεις από τον βουλευτή που μίλησε για «πόλεμο με τα Σκόπια»

«Εγώ αναρωτήθηκα αν θέλουν να πολεμήσουν αυτοί που έβγαζαν αυτές πολεμικές ιαχές στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης», εξήγησε ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ντζιμάνης, ο οποίος μίλησε για «πόλεμο με τα Σκόπια» σε δηλώσεις του σε τοπικό κανάλι.

Μιλώντας σε ρ/σ, για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του, σημείωσε πως στη διπλωματία ο βασικός όρος είναι ο συμβιβασμός.

«Δεν θέλουμε πόλεμο με τα Σκόπια. Εγώ μιλάω για τις ιαχές που βγήκαν από τις εξέδρες του συλλαλητηρίου και γενικότερα το ψήφισμα. Βοηθούν στη λύση ή είναι απέναντι στη λύση;», διερωτήθηκε.

«Ο πόλεμος προκύπτει ότι αν κάποιος δεν θέλει μια λύση ειρηνική μέσω διαπραγμάτευσης και μέσω οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης, και θέλει τη μη λύση του ζητήματος της ονομασίας. Η μη λύση μας οδηγεί στο να διαιωνίζεται το πρόβλημα», συνέχισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σκοπός του πολέμου είναι η επιβολή της θέλησης στον αντίπαλο ή η καταστροφή του αντιπάλου. Αυτό λέγαμε στον στρατό. Όταν εσύ με το έτσι θέλω θες να επιβάλεις τη θέλησή σου στον αντίπαλο. Δηλαδή αυτός θέλει Μακεδονία, κι εμείς θέλουμε Μακεδονία. Αν δεν καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν υπάρχει λύση μετά», κατέληξε ο Ντζιμάνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.