«Και με το νόμο» η καλλιέργεια της (φαρμακευτικής) κάνναβης

«Και με το νόμο» η καλλιέργεια της (φαρμακευτικής) κάνναβης

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την καλλιέργεια και επεξεργασία της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη (15/05/2018) στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

To νομοσχέδιο για την «Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης» είχαν παρουσιάσει τον Φεβρουάριο, σε συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και Οικονομίας και Ανάπτυξης, και είχε ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής, στο τέλος του ίδιου μήνα.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η έγκριση για την παραγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση, προμήθεια των πρώτων υλών και των ουσιών των ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2%, την παραγωγή, εισαγωγή και εμπορία πολλαπλασιαστικού υλικού, καθώς και την εγκατάσταση και λειτουργία μεταποιητικής μονάδας επεξεργασίας και παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης με αποκλειστικό σκοπό, είτε την προμήθεια του κρατικού μονοπωλίου και τη διάθεσή τους για ιατρικούς σκοπούς, είτε την εξαγωγή τους, χορηγείται ενιαία.

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφουν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Νίκος Τόσκας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.