Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά των οπαδών του ΠΑΟΚ για την χθεσινή συγκέντρωση υπεράσπισης της Μακεδονίας

Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά των οπαδών του ΠΑΟΚ για την χθεσινή συγκέντρωση υπεράσπισης  της Μακεδονίας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη σκιά των επεισοδίων που σημειώθηκαν σε εκδήλωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, αναφέρει αφενός ότι δεν θα “πάρει άδεια από τις κάθε λογής ακροδεξιές και περιθωριακές ομάδες για να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις για τη συμφωνία με την FYROM” και παράλληλα ζητά από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καταδικάσει τις ενέργειες που γίνονται εξ ονόματος του συνδέσμου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ή συλλογικότητα, δεν θα πάρει άδεια από τις κάθε λογής ακροδεξιές και περιθωριακές ομάδες για να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις για τη συμφωνία με την FYROM ή για οποιοδήποτε άλλο θέμα.

Τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν έξω από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, δεν εκφράζουν ούτε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, ούτε κανέναν δημοκρατικό πολίτη, ούτε κανέναν υγιή φίλαθλο ομάδας» τονίζει στην ανακοίνωση του το κυβερνών κόμμα.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως «περιμένουμε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καταδικάσει αυτές τις άθλιες ενέργειες που γίνονται εξ ονόματος συνδέσμου του ιστορικού συλλόγου του ΠΑΟΚ.

Περιμένουμε από το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου και από όλα τα πολιτικά κόμματα, να πάρουν έμπρακτα αποστάσεις από τέτοια νοσηρά φαινόμενα για τη δημοκρατία.

Και βέβαια, περιμένουμε από τη ΝΔ να αντιληφθεί ότι η σύμπλευση με τις ακροδεξιές λογικές και το περιθώριο, την καθιστά και την ίδια μέρος του».

Μηταφίδης: Oι αντιδράσεις αυτές προσβάλλουν την Ιστορία του ΠΑΟΚ

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε όσους στρέφονται κατά της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό αναφέρει το voria.gr

Αποδέκτης αποδοκιμασιών από τους διαδηλωτές έγινε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης την ώρα που έμπαινε στον χώρο της ΔΕΘ για να συμμετάσχει στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Μακεδονικό: Τα οφέλη της συμφωνίας και οι προοπτικές στα Βαλκάνια».

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη τόνισε πως «αυτοί που είναι έξω και διαμαρτύρονται είναι φασίστες», λέγοντας:

«Είναι Χρυσαυγίτες και αποπειράθηκαν και χθες να χτυπήσουν και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τα συνθήματα τους είναι γνωστά όπως «αλήτες, προδότες πολιτικοί» και «να πάρουμε τα Σκόπια»» και συμπληρώνοντας: «Όποιος έχει αντιρρήσεις για τη συμφωνία μπορεί να έρθει και να τις καταθέσει στην εκδήλωση».

Αναφερόμενος στα μέλη συνδέσμου του ΠΑΟΚ που ανακοίνωσαν κινητοποίηση κατά της εκδήλωσης, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αρχικά στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας και τελικά μεταφέρθηκε στη ΔΕΘ, ο κ. Μηταφίδης σχολίασε:

«Η παρέα από την Τούμπα που στράφηκε κατά αυτής της εκδήλωσης προσβάλλει όχι μόνο την ιστορία του ΠΑΟΚ αλλά και της Τούμπας με τις πλούσιες αγωνιστικές παραδόσεις».

Την ώρα που ο βουλευτής μιλούσε σε δημοσιογράφους, ένας πολίτης τον πλησίασε και του είπε ότι πρόδωσε τη Μακεδονία.

«Άν ήρθες εδώ για να με βρίσεις, πήγαινε κάπου αλλού», αποκρίθηκε ο κ. Μηταφίδης.

«Όταν μου λες ότι προδώσαμε τη Μακεδονία, μάλλον δεν ξέρεις σε ποιον μιλάς και σε ποιον κόσμο ζεις», συμπλήρωσε.

Αντισυγκέντρωση από αναρχικούς ενάντια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία αύριο στη Θεσσαλονίκη

Το ραντεβού δόθηκε αύριο Τετάρτη 27 Ιουνίου, στις 17:00, στην Ολύμπου με Τοσίτσα (έξω από την κατάληψη Terra Incognita). Το συλλαλητήριο για την Μακεδονία από την άλλη είναι προγραμματισμένο να γίνει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, δύο ώρες αργότερα. Όπως ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων στη σελίδα της Terra Incognita:

«Την Τετάρτη 27 Ιούνη, μερίδα του εθνικού κορμού ονειρεύεται να προσεγγίσει αναίμακτα τη γειτονιά μας, για να σκορπίσει τη μισαλλοδοξία της. Με έρισμα το μακεδονικό ζήτημα, αριστεροπατριώτες του Άρδην καλούν για νέο συλλαλητήριο στο υπουργείο. Επειδή δε σκοπεύουμε να παραδώσουμε τις γειτονιές μας στο έλεος του κοινωνικού εκφασισμού.

Επειδή αντιμαχόμαστε την στάση κάποιον που λειτουργούν το τελευταίο διάστημα ως πλάτη των φασιστών. Επειδή δεν έφτασε και δε θα φτάσει αυτή η στιγμή που οι γειτονιές μας θα γίνουν άβατο πεδίο. Και για χίλια επειδή ακόμα… Καλούμε όλον τον κόσμο του αγώνα να στηρίξει τα αντιφασιστικά-αντιεθνικά μπλόκα της Ολύμπου».

Κοντονής: «Εκδηλώσεις βίας, μίσους και μισαλλοδοξίας» από «νεοναζί και στελέχη της ακροδεξιάς της ΝΔ»

Αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες κατά της συμφωνίας των Πρεσπών , ο κ. Κοντονής έκανε λόγο για «εκδηλώσεις βίας, μίσους και μισαλλοδοξίας» από «νεοναζί και στελέχη της ακροδεξιάς της ΝΔ», ενώ εκτιμά ότι «οι κοινωνίες τους έχουν γυρίσει την πλάτη».

«Είχα βρεθεί κι εγώ στο στόχαστρο την περασμένη εβδομάδα στα Γιαννιτσά. Μιλάμε για εκδηλώσεις βίας, μίσους και μισαλλοδοξίας, αλλά ποιοι είναι αυτοί που οργανώνουν και εμφανίζονται σε αυτές τις εκδηλώσεις. Είναι ελάχιστοι νεοναζί και στελέχη της ακροδεξιάς της ΝΔ που προβαίνουν σε αυτού του τύπου τις επιθέσεις και τις βιαιότητες. Εγώ τουλάχιστον αυτούς είδα στα Γιαννιτσά. Ωστόσο, οι κοινωνίες τους έχουν γυρίσει την πλάτη» αναφέρει ο υπουργός.

Επισημαίνει πως μπορεί οι πολίτες να έχουν ενστάσεις και παράπονα, «αλλά σε τέτοιου τύπου εκδηλώσεις με θαυμαστές του Χίτλερ και ακροδεξιούς η κοινωνία γυρίζει την πλάτη», προσθέτοντας αυτό «το είδαμε και στο περιβόητο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη που ήταν αποψιλωμένο και οι συμμετέχοντες καταγέλαστοι».

«Η δικαιοσύνη θα φροντίσει να βγει η κουκούλα σε όσους απειλούν»

Ο κ. Κοντονής τονίζει ότι: «Αυτές οι απειλές και οι τραμπουκισμοί κατά βουλευτών και ειδικά κατά των βουλευτών των ΑΝΕΛ δεν θα μείνουν αναπάντητες. Η Δικαιοσύνη – και το λέω αυτό με την ιδιότητά μου ως υπουργός Δικαιοσύνης – θα επιληφθεί και θα βγει η κουκούλα από όσους στέλνουν μηνύματα, παίρνουν κινητά και απειλούν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.