Α.Τσίπρας: «Ο λαός δεν ξεχνά ποιος μας οδήγησε στη χρεωκοπία»

Α.Τσίπρας: «Ο λαός δεν ξεχνά ποιος μας οδήγησε στη χρεωκοπία»

«Η καρδιά της Ελλάδας του μόχθου και της δημιουργίας, της δημοκρατίας, της κοινωνική δικαιοσύνης και της προκοπής είναι μαζί μας. Η καρδιά του αληθινού πατριωτισμού χτυπάει σήμερα εδώ, στη δυτική Μακεδονία», τόνισε αρχικά οΑλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στην Κοζάνη.

Και πρόσθεσε: «Η μεγαλη πλειοψηφία το ελληνικού λαού γνωρίζει τις μεγαλες προσπάθειες που κάναμε για να βγάλουμε τη χωρα από τα μνημόνια. Ήρθε η ώρα να μιλήσει η Ελλάδα των πολλών είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως η Ελλάδα των ελίτ θέλει να βάλει φραγμό σε αυτή τη πορεία».

Για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Έχουμε καθήκον να θυμόμαστε τα θύματα της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, είπε ο πρωθυπουργός, με αφορμή την αυριανή επέτειο, που συμπληρώνονται και 100 χρόνια και πρόσθεσε ότι η ελληνική πολιτεία δεν ζητά εκδίκηση, ζητά όμως αναγνώριση και δικαιοσύνη.

«Μήνυμα αποφασιστικότητας, συσπείρωσης και νίκης από όλη την χώρα», μετέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Κάνοντας έμμεση αναφορά στην προπαγάνδα που ασκήθηκε για το Σκοπιανό υπογράμμισε: «Η δημοκρατική Ελλάδα, η Ελλάδα του μόχθου της κοινωνικής δικαιοσύνης, δίνει απάντηση, από εδώ, την Δυτική Μακεδονία, σε πατριδοκάπηλους και σε επαγγελματίες της εθνικοφροσύνης».

«Η Ελλάδα των πολλών βγαίνει μπροστά, για να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια, για την αποκατάσταση των αδικιών, την ελάφρυνση των βαρών…Το ξέρουμε καλά ότι η Ελλάδα των ελίτ, η Ελλάδα των λίγων και των εκλεκτών θέλει να βάλει φραγμό σε αυτή την πορεία», είπε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας ότι κάθε φορά που μιλάει εκτός κειμένου, οι επικοινωνιολόγοι προσπαθούν να ανασκευάσουν γιατί όπως ανέφερε του ξεφεύγουν πτυχές του προγράμματός του που είναι ίδιο με το πρόγραμμα του ΔΝΤ που εφαρμόστηκε από το 2010 μέχρι το 2014 .

«Διώξαμε τους δανειστές και την τρόικα»

«Εμείς διώξαμε τους δανειστές και την τρόικα στηρίζοντας τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Σταματήσαμε την ρεμούλα, την διαφθορά, το πάρτι της αισχροκέρδειας στον τομέα της Υγείας, ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, σημειώνοντας ότι οι δαπάνες πρόνοιας από 700 εκατομμύρια ευρώ, αυξήθηκαν στα 3 δισ. ευρώ επί των ημερών της κυβέρνησής του.

«Η οικονομία ανακάμπτει και μοιράζουμε καρπούς»

“Τώρα αρχίζει και ανακάμπτει η οικονομία και αποδίδει και μοιράζουμε τους καρπούς στους πολλούς” ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: “Οι αντίπαλοί μας θέλουν να τα μοιράσουν σε φοροελαφρύνσεις στην ελίτ και σε δωράκια. Εμείς μειώνουμε τους φόρους τώρα. Το πρόβλημά τους δεν είναι ότι οι ίδιοι ανήκουν στην ελίτ, και γι αυτό δεν μπορούν να καταλάβουν την 13η σύνταξη και τα επιδόματα των 100 ή 200 ευρώ που γι αυτούς είναι φιλοδώρημα…Το πρόβλημά τους δεν είναι η ταξική τους καταγωγή. Το πρόβλημά τους είναι ότι το πρόγραμμά τους ευνοεί τις ελίτ και αδικεί τους πολλούς.

Για τις ευρωεκλογές

Στο δίλημμα των ευρωεκλογών -που όπως είπε ετέθη με ευθύνη της αντιπολίτευσης που τις μετέτρεψε σε δημοψήφισμα- αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προσωπικά στους ψηφοφόρους: “…την επόμενη Κυριακή έχεις φίλε απόμαχε της ζωής δύο επιλογές. Ή θα δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης, στο σχέδιο αποκατάστασης των αδικιών και ανάτασης της οικονομίας. Ή θα ανοίξεις την κερκόπορτα στο παρελθόν…Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ γράφει με μεγάλα γράμματα : Ακύρωση των μέτρων ελάφρυνσης. Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε κατά της 13ης σύνταξης, ενώ τόσο ο κ. Στουρνάρας όσο και ο Μάνφρεντ Βέμπερ τάχθηκαν κατά των μέτρων.

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Δεν θα επωφεληθούν όλοι οι Έλληνες από το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, και απευθυνόμενος προς τον πολιτικό του αντίπαλό του είπε “δεν έχουν οι θύτες και τα θύματα της κρίσης τα ίδια συμφέροντα”. Συνεχίζοντας του απάντησε ότι δεν είμαστε εμείς που διχάζουμε. Η Ελλάδα των πολλών δε διχάζει αλλά ενώνει. Η πολιτική σας υπέρ των ελίτ διχάζει.

Υποδοχή με ποντιακό χορό

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη, στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκεί τον υποδέχτηκαν με ποντιακά τραγούδια και έναν ποντιακό χορό, εξαιρετικά δύσκολο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.