Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Διαδικαστικά κωλύματα στην ακρόαση Τσατάνη

Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Διαδικαστικά κωλύματα στην ακρόαση Τσατάνη

Με την ανάγνωση επιστολών του δικηγόρου της κυρίας Τσατάνη, κ. Θέμη Σοφού, ξεκίνησε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με την πρόεδρο Τασία Χριστοδουλοπούλου να βάζει εκ νέου θέμα ότι δεν μπορεί να συμμετέχει στη διαδικασία ως δικηγόρος της. Επιπλέον, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Βασίλης Κόκκαλης ζήτησε να αλλάξει η τελευταία απόφαση της επιτροπής που είχε δεχθεί τον κ. Σοφό ως βοηθό της για τον χειρισμό των εγγράφων που θα της ζητηθούν. Η τοποθέτηση των βουλευτών έχει ως εξής:

Κόκκαλης: Ζητώ την ανάκληση της προηγούμενης αποφάσεως.

Τραγάκης: Το συζητήσαμε για δύο ώρες και κλείσαμε το θέμα. Είναι αδιανόητο να υπάρχει ομόφωνη απόφαση…

Βενιζέλος: Μου δημιουργείται η εντύπωση ότι κάποιοι δε θέλουν να γίνει η ακρόαση αυτή. Χθες κατά παράβαση δεοντολογίας μοιράστηκε στα ΜΜΕ ότι η Πρόεδρος του ΑΠ άσπησε πειθαρχική δίωξη κατά της κυρίας Τσατάνη. Και σήμερα ξανά το διαδικαστικό θέμα. Αυτό δεν είναι σωστό.

Λυκούδης: Συμφωνήσαμε ότι δε μπορεί να παραστεί συνήγορος, αλλά ότι μπορεί να έχει βοηθό για έγγραφα. Τώρα επικαλείστε μία νέα επιστολή που σας δημιουργεί την αίσθηση ότι η κυρία Τσατάνη επιμένει για συνήγορο. Δεν αλλάζει όμως τη δική μας απόφαση. Δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το μείζον είναι να γίνει η ακρόαση, αλλά φαίνεται πως η συγκυβέρνηση δε θέλει να γίνει η ακρόαση. Με… λαγό τον βουλευτή των ΑΝΕΛ που έλλειπε.

Τζαβάρας: Υπάρχει απόφαση γιατί συμφωνήσαμε όλοι στην πρότασή σας ότι η κυρία Τσατάνη θα έρθει εδώ με έναν βοηθό- χειριστή εγγράφων. Προφανώς έχει υπάρξει κάποιο παρασκήνιο που σας έχει κάνει να αλλάξετε την απόφασή σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο σημείο αυτό η κυρία Χριστοδουλοπούλου ρώτησε τον κ. Κόκκαλη αν βάζει το αίτημά του σε ψηφοφορία. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για θέατρο του παραλόγου και πρότεινε να ερωτηθούν η κυρία Τσατάνη και ο κ. Σοφός αν επιμένουν στην παρουσία του. Την άμεση αποχώρησή του για να ξεκινήσει η διαδικασία ζήτησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία. Κατόπιν όλων αυτών ο κ. Σοφός ανακοίνωσε ότι αποχωρεί προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία και η αποκάλυψη της αλήθειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.